foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Po Ljubljani smo trobili, da imamo tudi mi čisto posebno Pivarno, pa so se čudili. Tako, ki ponuja za pivoljubce ne le ‘nekaj’ vrst piva, temveč veliko več ponudbe za poznavalce in darilno ponudbo za tiste, ki so prišli le razveselit svoje prijatelje. Andrej Krštinc je tisti pogumni mladi mož, pri katerem je začel kupovat moj mož in h kateremu sem morala zaviti še sama, da se prepričam na lastne oči.

Kateri veter te je prinesel na Štajersko?
Na Štajerskem so me poučili, da se takšnim kot sem jaz reče “ljubezenski migrant”, saj me je na Štajersko oz. točneje na Ptuj pripeljala dolgoletna ljubezen po imenu Eva. V Maribor pa me je pripeljala druga ljubezen in to je ljubezen oz. strast do dobrega piva. Želel sem, da bi se tudi v mojem novem okolju razširila in tako sem se lotil organizacije Štajerskega festival piva. Letos ga bom septembra organiziral v nekoliko bolj obsežni obliki ponovno. Festival piva je potrdil, da imajo tudi tukaj ljudje radi dobro pivo in tako sem nadaljeval v to smer in s pomočjo sorodnikov, prijateljev in ob veliki pomoči moje prve ljubezni Eve v decembru na Lentu odprl trgovino Pivarna – Štacuna dobrih zvarkof.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Ponosen sem, da nam je s skupnimi močmi uspelo ustvariti trgovino, ki zaradi totalno “custom made” opreme navduši (vsaj mene) že na prvi pogled. Prav tako na ponudbo, ki obsega že preko 100 vrst piva. Med drugim je v Pivarni tudi največja ponudba domačega piva na enem mestu v Sloveniji.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Kdaj bo letos Štajerski festival piva?
Letos bomo festival organizirali septembra v nekoliko bolj obsežni obliki. Štajerski festival piva letos ne bo zgolj enodnevni dogodek, temveč ga bomo pripravili v sodelovanju s pivovarji, uvozniki ter zainteresiranimi organizacijami v mestu v daljšem časovnem obdobju. Veliko večji bo poudarek na izobraževanju in dvigu kulture pitja piva, kombiniranju piva s hrano.  K sodelovanju sem že povabil nekaj tujih pivovarn iz regije, tako da bomo tudi v to smer naredili korak naprej. Da rek “dej še en pir” ostane preteklost in se bomo zavedali kakšne okuse lahko pripravimo samo z vodo, hmeljem, kvasom in sladom. Idej za nadgradnjo je ogromno, a bo njihova izvedba odvisna predvsem od promocije, ki jo bomo lahko zagotovili. Da ne bo dobro pivo potrebno čakati tako dolgo, pa bo že v času Festivala Lent na voljo pred Pivarno t.i. Pivski vrt (Beer Garden), kjer bo na voljo 11 različnih točenih piv ter veliko več v steklenicah iz različnih craft pivovarn iz regije.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Kaj poleg dobrega piva še lahko najdemo v Pivarni?
V Pivarni imamo tudi različne pakete piva, ki so primerni za darilo ali kakšno drugo priložnost. Vse več pa je tudi takšnih ki se udeležujejo naših degustacij, predstavitev pivovarn, tematskih večerov. Izvajamo jih tudi individualno ali skupinam strastnih navdušencev ob praznovanju rojstnega dne, obletnice in drugih individualnih dogodkov.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Saj veste, kako se v našem mestu zapirajo vrata trgovin in drugih lokalov, jaz pa si želim, da bi Pivarna razširila ponudbo in bi Andrejevi dogodki dopolnjevali in bogatili siceršnjo ponudbo. Namesto konca sprašujem po treh domačih pivovarn, ki jih napišite tukaj spodaj, izžrebanec pa bo dobil pivi Zmajske pivovare: Pale Ale in Tripel Karmeliet. Razmišljajte vse do petka do 12h, saj gremo zvečer na predstavitev ajdovega piva brez glutena. Podrobnosti dogodka najdete tukaj.

Za Beers for fears pa si zavrtite ta komad in uživajte ob steklenicah, ki jih ponuja Pivarna in jih zlagajo Andrejeve pridne roke!

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

info:
internetna stran
FB stran
gsm: 041 749 985
trgovini stoji na Glavnem trgu 7, Maribor.

12 komentarjev na prispevek “Pivce za utrujene živce”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI