foto: Doris Markač

Plener za prihodnje leto ponuja ponovno nekaj misli, a pokukajmo nazaj, kaj vse sem zapisala v tiste, ki so označila pretekla leta:

 

 • Spremenim tisto, kar je mogoče in sprejmem to, kar ni. No, to bi si morala zapisati na ogladelaom, da ne pozabim.
 • Ker je usoda v mojih rokah, se ne izgovarjam, temveč jo primem za roge in z njo oddirjam po želeni poti svojega življenja. Na čase sem od tega dirjanja skorajda utrujena. Ampak kaj lahko storim, razen, da skočim naprej.
 • Pusti dnevu njegovo lastno veselje. Uf, še kako rada.
 • Kjer se ena ljubezen konča, te za vogalom čaka druga. No, to sem pisala za tolažbo. Za vse osamljene. Prestrašene in ločene. Nikoli, res nikoli ne izgubite upanja!
 • Ko dam srce v možgane ne mislim, temveč naposled čutim. Vsako minuto. Sleherni dan. Čim večkrat naj bo tako, si prigovarjam!
 • Če ne najdeš obleke za posebno priložnost, si obleci tisto za vsakdan. Po drugi strani pa jaz tiste posebne oblečem za povsem običajen. Brez težav ali sramu.
 • Problemov, ki te težijo sedaj, se jih na smrtni postelji sploh ne boš spominjal(a). Če pa je to tako zelo težko. Včasih me duša preveč boli od kravžljanja možganov zaradi težav, ki me pestijo.
 • Če ti je teden prehitro minil, sedi in počakaj, da te ujame dolgčas. Večkrat bi nam moralo biti dolgčas. Se strinjate z menoj?

Spraševala sem se: Kaj so me prili naučiti otroci in sorodniki? To se sprašujem še danes. Na to si včasih ne znam odgovoriti. Ampak vem, da je okrog preveč učiteljev v preobleki sorodnikov in članov družine, kot sem na to pripravljena.

Za prihajajoče leto pa vas vabim v prepad. Da stopite iz cone udobja. Da se brcnete v tazadnjo in pristanete tam, kjer želite biti. V ta dejanja vas vabim z naslednjimi mislimi:

 • Včasih je treba skočiti v prepad, da bi lahko pristal na plaži.
 • Pride kak dan, ko bi najraje počival in ostal v pižami. Če je to le mogoče, ga vzami smrtno resno. Taki dnevi so lahko zdravilni. Prosim naredite to. Privoščite si. Izkusite in ponovite večkrat.
 • Stopi dva koraka nazaj in si vzami zalet. Včasih je treba preskočiti blatno lužo. Lahko pa vanjo tudi skočiš. Le z gumijastimi škornji. Nikakor drugače.
 • Najprej poskrbi za svojo duši, šele nato za srce nekoga drugega. Saj veste, da je trend poskrbeti za druge, ampak pravzaprav potrebuješ za to urejeno podstrešje in  mirno dušo.

 

Planer lahko kupite v naši spletni trgovini na teh straneh. Izkupiček bomo tokrat namenili za vse obiske učencev v osnovnih šolah, predstavljanje posebnih otrok v srednjih in med študenti. Delitev zgodb med različnimi društvi in organizacijah, ki so brez kakršnegakoli honorarja. Izkušnja, ki jo dobijo denimo prvošolčki, ko jih obišče Sofia je za njihova življenja neizmerna. Hvala za vašo podporo! Ob nakupu 8 planerjev podarjam majico iz ekološkega bombaža, ki jo sicer najdeš tukaj. Podarjam pa 4 planerje tako, da pod to fotografijo (klikni sem) na FB strani Zavoda 13, označiš še 3 prijateljice, ki jim ga boš podaril. En pa ostane tebi. Žrebamo v četrtek zjutraj!

 

1 thought on “Planer 2019”

 1. Vedno v odlični izvedbi. In vedno z namenom.
  In izbrane misli so vedno kot nalašč.
  Se veselim svojega. In tistih za kolegice.
  Prijetne dni vam želim. In leto novih načrtov, prijaznih ljudi, iskrenih nasmehov, odprtih rok, toplih objemov, otroških iskric v očeh, srečnih dotikov in vsega tistega, česar si kot neposebna mama ne znam predstavljati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI