fullsizerender8
Kostanji so malodane ‘odcveteli’ v letošnjo beri, vendar vsemu navkljub je še nekaj takih, ki jih kupimo kar v trgovini, kot vso jesen doslej in jih pripravimo kar doma v stanovanju. Dokler jih ni Sašo pričel stresati v domačo železno ponev, sploh nisem vedela, da je tovrstna peka sploh mogoča.
Tako jih pred tem preprosto le nareže. Doda v ponev, pokrije in na vsakih nekaj minut meša. Ogenj na našem plinskem ‘šporhertu’ mora biti zmeren. Običajno gospod takoj po tem, ko se vse potrebno začne peči, skoči v športno opremo in steče en svoj (častni) krog. Zabiča pa mi, da ja ne bom pozabila mešati, sicer se bodo zažgali. Omemba je na mestu. Jaz v tem času umijem Sofio, otroka se igrata in ko se vrne s teka, so kostanji nared. To je običajno lahka večerja, ki si jo vi lahko zastavite za malico ali uporabite namesto ličkanja ali štrikanja takrat, ko bodo za vašo veliko mizo obsedeli obiski.

Strese jih krpo, da odstopijo od lupine in že sedimo za kuhinjsko mizo. Midve s Sofio tam v kotu, ker je večerja zanjo že pripravljena, vsi ostali veselo lupijo. Jaz vztrajam, da jih ne maram, vendar, ko mi kakšnega že olupanega pomoli pred usta, ga z zadovoljstvom snedem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI