foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Rekli boste, da se je odprla še ena manjša restavracija, ki spominja na bistro in kamor zaviješ takrat, ko bi želel skočit le k najbližjemu ‘šiptarju’, kar rečemo z vso mero spoštovanja.
Če v prestolnici zavijem k Pope, ki stoji ob Ljubljanici, je Vibe, zaradi katerega moram prečkati reko Dravo še vedno tako priročen, da se za kratka kosila dogovarjam kar tam. Poznavalski prijateljici odlične hrane in pijače, Jelka in Mojca, sta zastrigli z ušesi, ko sem povabila v uličico na Taboru. Brez težav sta nadeli črne rokavice, ko je natakar prinesel lične a še vedno izdatne hamburgerje in bili predvsem pomirjeni, ko smo lahko namesto pretirane dobrodošlice besed, spile pravilno ohlajeno zlato penino.
Med brskanjem po jedilnem listu, smo vse v isti sapi želele burgerje, saj smo vedele, da meso popečejo po pristnih željah obiskovalca. Pivo je zaradi, ravno prav osoljenega krompirčka, ki je počival na rukoli, steklo po grlu. Izbirate lahko med domačo klasiko ali craft pivovarje. Ploskale smo ob domačinih, ki slišijo na ime Lobik Brewery. Bile navdušene nad njihovim Slovenian Ale in do sladice skorajda nismo uspele priti.
Teh je precej. Tam se najde tudi raznolika izbira sendvičev, ki bi jih želeli vzeti s seboj in prijetne malice po prijazni ceni 4,90 €. Poznavalci kratice LCHF se ob brskanju po jedilnem listu počutijo, kot doma, otroci najdejo primerni stol in barvice za kratkočasenje.
Bi si ob obilici plusov morda želeli še kaj več? Več bi bilo samo preveč.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Dvignite roke, če želite nekoga peljati na malico. Spustite jo dol, če veste, da se odličnost bistroja prepozna po raznolikem zajtrku. V vsakem primeru, žrebamo v nedeljo!

info: www.restavracijavibe.si
IG: vibe_foodandwine
FB: Vibe Good food&Wine

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

 

1 thought on “Po vibracijah, se dan pozna”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI