foto: Pot med krošnjami

Kdaj ste bili na zadnje na Rogli? Jaz se tega sploh ne spominjam, ker sem bila še v Ciciban obutvi. Zato sem bila petkovega izleta še posebej vesela. Z Lano in družino Herlič, ki nas je peljala z avtodomom. Dogodivščina, vam povem.

Ampak no dejstvih, kaj Pot med krošnjami sploh je. Gre za prvi inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko osveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Tam nas čaka kar nekaj izobraževalnih in adrenalinskih postaj – med drugim tudi navidezno brezno. Zaradi številnih poučnih vsebin o naravi in življenju na Pohorju, ki so na poti predstavljene na zabaven in interaktiven način, je zanimiva ne samo za individualne obiskovalce, temveč tudi za šolske skupine, društva in organizacije. Tako se bodo najmlajši naučili marsikaj novega, medtem ko bodo nekoliko starejši uživali v čudovitih razgledih daleč naokoli. Všeč mi je, da se bodo organizatorji povezovali s turističnimi ponudniki v destinaciji –predvsem z največjima Roglo in Termami Zreče – ter odpirali možnosti za povezovanje in razvoj celotnega Pohorja.
Doživljajska ponudba za družine je obogatena s prenovljeno Škratovo učno
potjo, Pohorsko vasico in Jezernikovim vodnim parkom, medtem ko se je
doživljajska del za sprostitev nadgradil s Čutno potjo Natura in Energijskim parkom Rogla. Pot med krošnjami Pohorje je izjemno nadaljevanje
razvoja doživljajskih zgodb, ki ne bodo ponujale zgolj sprostitve in zabave,
temveč bodo s svojim trajnostnim konceptom in okoljskimi vsebinami kakovostno dopolnili turistično ponudbo, v največji meri namenjeno gostom in obiskovalcem, ki cenijo in živijo zdrav in aktiven življenjski slog, ob čemer sama ploskam.

foto: Tadej Regent

Celotna dolžina poti je brez ovir in je resnično prijazna tudi starejšim, gibalno oviranim in invalidnim osebam ter družinam z otroškimi vozički. Tam vas čudno ne bodo gledali, če bo otrok kričal ali ploskal. Kužki pa bodo počakali pri vhodu, kjer imajo zanje pripravljene bokse. Vedeti morate, da se mnogi naši hodeči otroci, ki imajo diagnostične posebnosti Avtistov in podobnih, vaših štirinožnih prijateljev res bojijo. Dostopnost sama izhaja iz filozofije investitorja podjetja Zážitková Akademie, ki si prizadeva za trajnostno ravnanje z naravo in ustvarjanje pogojev za celostno vključevanje invalidov in drugih ranljivih ciljnih skupin. Dragi vsi preostali, poslušate? Že dejstvo, da so na otvoritev povabili naš zavod in je tako Lana lahko simbolno posadila drevo ter bila med pomembnimi državnimi akterji, pove veliko o naravnanosti sami. Veseli me, da je nedaleč proč nova turistična znamenitost, ki je obarvana zeleno in prijazna naravi. Da se Štajerski del Slovenije razvija, aktivno vabi tako domače, kot tuje turiste, namreč, če vprašate mene, Slovenija ni le Bled in Ljubljanski grad in cene, ki jih ponujate tam, jih lahko trži tudi tako kvalitetno in trajnostno zastavljena pot.
In mladi, ki zbirate le število všečkov in sledilcev, objekt z naravo vred je več kot le fotogeničen!

foto: Tadej Regent

Da bi lahko tudi sami izkusili to doživljajsko pot med zelenimi krošnjami, ponujam 2 karti. Skočit morate na FB skupino Zavoda 13 in pod fotografijo tukaj – klik označit osebo, ki se vam bo ob tem pridružila. Žrebam v nedeljo (29. 9.) zvečer.

 

info:
www.potmedkrosnjami.si
FB stran
IG

1 thought on “Pot med zelenimi krošnjami Pohorja”

  1. Kako doživeto.
    Sem vesela, da so vas povabili in da je Lana imela priložnost posaditi drevo.
    Vsi skupaj ogrejete srce.
    Na nova doživetja. Tudi na Pohorju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI