foto: Sašo Greiner

Za druženje v zadnjem vikendu je zaslužna tako velika tuna, ki presega težo marsikatere ženske, za ples do druge ure ponoči in nekaj zaslužen Iztok, ki jo je ulovil in ples v bazenu ter prijetno povezovanje Štajerske z Vipavsko, vključno z zamejskimi prijatelji Ivi in Edi.
Ampak treba je povedati, da konec tedna ni kazalo najbolje. Lastnik velikanske ribe je dostavo prestavljal vse do zadnjega dne, ni pa povedal, da je njegova zamrzovalna skrinja malodane premajhna za omenjen ulov, zato je del njenega mesa moral prepotovati pot do prestolnice in se nato po isti cesti vrniti nazaj. Nič zato, pomislim danes. Konec dober, vse dobro. Nisem pa vedela, da Marjan, ki se sicer čez mejo ukvarja z zavarovalništvo ni le odličen kuhar, ki nam je že umešal jedi vredne Michellinove zaznamke, tudi mešalec glasbe, ki iz zvočnikov ponuja stare komade, ob katerih se ti naježi koža in tiste stare, zaradi katerih moraš plesati. Tacali nismo le po sveže pokošeni travi, temveč tudi v bazenu. Ob obloženi mizi smo poslušali zgodbe izkušenih vinarjev, med katerimi je bil tudi Damijan Podvršič z ženo, ki si  je ob skupnem praznovanju novega leta zaželel le skladbo Slovenija, od kod lepote moje, jaz pa Silvesterski poljub.
Če se vrnem h kulinariki je treba priznati, da stejke zmorejo razumeti le redki, ribje pa še bolj omejeno število. Naposled sem lahko okušala ribo, ki je omenjene zakonitosti z žara tudi ponujala. Ko je okus ponujal svežino in so začimbe plesale v večerni sapici. Pogrešala nisem ne kruha, ne solate. V ustih sem ji dodala le nekaj Svetlikove Rebule in hvaležno pogledala za sončnim zahodom, ki je s tistega brega najlepši.

Že res, da je imela tuna velikanka tuj potni list, ampak povezala je celotno Slovenijo, z zamejci vred in ponudila prijetno druženje v živo – prijateljsko in pristno, kar pa danes, v dobi internetnega dopisovanja, postaja vse bolj redko.

 

foto: Sašo Greiner

1 thought on “Povezovalna tuna s tujim potnim listom”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI