foto: Rene Gomolj

V prejšnji državi Jugoslavij smo imeli centralizacijo, ki se je imenovala Beograd, zadnji dve desetletji imamo novi državo, kjer se prestolnica imenuje Ljubljana. Razdalja med našim Mariborom in omenjenim mestom je natanko 127,20 km, ko pa podatke v internetno stran, ki preračunava razdalje najprej vpišeš glavno mesto in šele nato drugo največje ugotoviš, da se ta razdalja poveča za 0,30 km. Naposled dobim odgovor, zakaj je tistim s periferije preprosto lažje odriniti na pot proti notranjosti države, medtem pa je pred potjo iz druge smeri mogoče slišati tisoč in en izgovor, zakaj se iz notranjosti države preprosto ne bi podali.
Teden nazaj sem se ob snežnem metežu morala odpeljati prav proti omenjenemu mestu. Ploskam ideji delitve prevoza s popolnimi tujci, ker prav na teh skupnih poteh srečaš prijateljičinega očeta, ki ga sicer verjetno ne bi, si izmenjaš telefonske številke s popolnimi neznanci in pričneš sodelovati na strokovnih področjih. Primeri pa se tudi, da sopotnik postajo na bencinski črpalki opremi z nakupom piva in je tako pot nazaj v rodno mesto pač bolj živahna. Redko moram poiskati prevoz znotraj največjega mesta v državi, tokrat pa sem kupila Urbano kartico, ki omogoča skoke po trolah (oprostite, avtobusih). Ko jo enkrat ali ponovno napolniš, lahko z njo poravnaš gondolo, ki te pelje na grad, zamudnino v mestni knjižnici, različna vodenja po mestu in pripravlja se možnost uporabe električnih vozil, kar bom gotovo še koristila. Do kolesa, ki bi si ga izposodila, še nisem uspela, ker raje tekam sem ter tja kar peš, je pa zanimivo dejstvo, da omenjena kartica bežnega obiskovalca mesta, študenta ali turista, kar sili k novim in novim dogodivščinam, ki ti jih mesto ponuja.
Ne morem mimo dejstva, ob katerem se danes držim za glavo, da sem se na pot podala v zlatih gležnarjih s peto. Moja mati bi na tem mestu dejala, da se delam revico, resnica pa je ta, da so mi edini zimsko primerni čevlji to sezono že razpadli, drugih pa preprosto nisem našla. Ker kupujem zimsko opremo bolj premišljeno, kot nakup avtomobila. Ker morajo pasati na kavbojke in kiklo. Ker babe pač kompliciramo tako, kot sploh ne bi bilo treba. Zato je najbolje, da se v snegu na pot odpraviš v neprimernih čevljih, ker potem zaviješ v prvo trgovino, kjer prodajajo vsaj približek želenega in kupiš stopalno zimsko opremo v rekordnih 10 minutah. Po moško si mislim, v bistvu pa bi moški opravil nakup v petih minutah prej.
Tako je dejstvo, da kljub odličnemu javnemu prevoznemu sistemu v prestolnici, ki vključuje še polni vlak, ki prihajajo s predmestja in se najpogosteje nihče ne huduje zavoljo dragih parkirnih prostorov, saj se uporabe lastnega vozila izogibajo, primerno obuvalo v zimskih razmerah pač potrebuješ.
Dan se je vesil v popolno noč. S prijateljicami smo ga povzele ob prijetnem kramljanju in pijači. Čeprav je le natakar iz okolice Maribora, ki ga zaradi naglasa nisem mogla zgrešiti vedel, kakšno razmerje terja dobri stari špricer. Ob brizgancu si lahko Štajerc še polomi zobe. In ko sem spet stala na avtobusni postaji, saj sem noč zaradi obveznosti morala preživeti v močvirju, stopila na šestko in se razveselila domačega Tadeja Toša, nisem nejevoljno pomislila na svoje mesto, kjer zaradi življenja v centru uporabljam le kolo, drugi pa na javni prevoz le redko zaidejo. Postojte in nehajmo z jamrajočo držo udrihati čez domač ne prav javni prevoz. Tiste, ki lahko kaj spremenijo le naprošam, naj raje primere dobre prakse prekopirajo in določene točke le prilagodijo mestu, v katerem živimo. Ob tem prav tako ne mislim kritizirati tistih, ki v mojem mestu taka podjetja vodijo in zagovarjajo svoj obstoj, sami pa se na delovno mesto pripeljejo z lastnim vozilom. Nisem si niti  upala predstavljati, da bi v že obstoječe omrežje domačega javnega prevoza vstopila najprej vsa javna uprava, ki bi ji nato sledili še prebivalci sami. Še več, veselila sem se prihodnjega dne, ko sem se naposled vrnila domov in še danes se rada pošalim z vprašanjem, ki se glasi: Katera je najlepša stvar v Ljubljani? Tabla za Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI