foto: Petra Greiner

V mislih moramo imeti, da po tako dolgi zimi naša koža sončnih žarkov ni navajena. Zato se je seveda potrebno soncu nastaviti postopoma, v krajših intervalih ali pa kožo primerno zaščititi. Ker vemo, da naša koža vpije velik del sredstev, ki jih nanjo nanesemo je pri sončnih kremah zelo pomembno, kakšno uporabimo. A prav gotovo takšno, ki ima dovolj visok zaščitni UVA/UVB faktor. Obstajajo kreme s kemičnimi in takšne z mineralnimi UV filtri. Kadar je pod vprašanjem zdravje, predvsem zdravje otrok so seveda primernejši mineralni filtri, torej sončne kreme, ki vsebujejo cinkov oksid ali titanov dioksid, ki pa ne sme biti v nano delcih.
SUNNY SUNNA, ekološka krema za sončenje je bila podvržena nekaj mesečnim testiranjem in vivo ter in vitro, kar pomeni, da je bila dermatološko testirana tako na ljudeh (prostovoljcih), ki so vodili natančne zapise ob uporabi, kot tudi v laboratoriju. Tako se je določil njen zaščitni faktor, ki ščiti tako pred UVA in UVB žarki, kot tudi to, da je sončna krema Sunny Sunna primerna za otroke, kot tudi za ljudi z občutljivo kožo in je vodoodporna.
Brez skrbi na soncu? Z našo kremo veliko dlje. Mineralna zaščita preprečuje sončnim žarkom, da prodrejo v globlje plasti kože, ob enem pa učinkuje takoj po nanosu. Krema za sončenje Sunny Sunna ne prodira v kožo, temveč na površju kože ustvarja zaščitni film, ki odbija sončno sevanje. Kadar že imam dobro podlago porjavelosti , jo nanesem na kokosovo, karitejevo ali kakavovo maslo. Na ta način sicer malo zmanjšam zaščito kreme, naredim pa tanjši nanos. Izdelana iz ekoloških hladno stiskanih olj (karite, rakitovec, olivno) in cinkovega oksida, ki služi kot mineralni UV-filter. Ne vsebuje kemičnih UVA/UVB filtrov, titanijevega dioksida, parabenov, PABA, petrokemičnih snovi, SLS-a, umetnih barvil in dišav ter nanodelcev. Je varna in zdrava naravna alternativa, ki nudi učinkovito zaščito kože pred soncem.
Najdete jo na spletni strani, v nekaterih ekoloških trgovinah in megamarketih Interspar. Na trgu smo od leta 2009 in gre za prvo slovensko certificirano ekološko kozmetiko, na kar smo še posebej ponosni.

 

Tekst napisala je napisala lastnica in ‘mama’ Hiške zelišč, Patricija Šenekar. Skupaj z njo vam podarjamo kremico, vi pa morate le dvigniti roko s pomočjo komentarja na FB strani Zavoda 13 tukaj. Pri žrebanju nam bo namreč pomagal računalnik.

www.hiskazelisc.com
FB

5 komentarjev na prispevek “Proti soncu z naravno kremo”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI