foto: Petra Greiner

Knjigo sem vzela na letalo, ko sem se odpravljala v nekaj manj kot tisoč šesto kilometrov oddaljeno mesto, saj deluje ziheraško čtivo. Navzven obljublja lahkotno besedilo, s katerim se boš zlahka poistovetil. In tako je bilo.
Rachel ni tiste vrste ženska, ki bi se pretvarjala. Ona je iz legla, ki laja, bevskne, ne uporablja filter na fotkah, nima mnogo prijateljev, a ostaja takšna kot je. Sama pravi, da so ji pomagale naslednje stvari:

 

SKOK V VODO
Da najdeš pogum za iskreno spoznanje kdo si oziroma kaj preživljaš (joj kako zelo kimamam), je tako, kot bi se vrgel v globok del bazena in začel hitro padati v hladni vodi. Ni nujno prijetno, a ko si enkrat v vodi, je najhuje mimo. Joj kako zeloooo res! Dlje ko živiš v iskrenosti, lažje je za vedno ostati iskren. Podčrtam 3x.

ISKANJE DRUGIH RESNICOLJUBNEŽEV
Obdaj se z ljudmi, ki so zaradi iskrenih čustev prav tako v stiski. Lahko ti povedo, kako so s počutili in iz česa so črpali pogum. Lahko so zgled nekoga, ki je priznal stisko in živel za to, da bi lahko govoril o njej.
Tudi jaz govorim o svojih bolečinah zato, da mi je lažje.

OBISKI TERAPIJE
Vem, da sem to že omenila, toda ne morem si predstavljati, kako bi vse to preživela brez pomoči zanesljivega terapevta. Proces ni bil zabaven ali enostven, velikokrat sem sovražila, da moram vsak teden sedeti na kavč ter podoživljati travmo: a če tega ne bi storila, bi me še vedno preganjala.
Mene rojstvo Sofie prav tako.

 

V L.A. je prišla preprosto rečeno – iz kmetije. Pričela je na dnu. Imela je vizijo in vero vase. Ni ji bilo vedno lahko. Pravzaprav so bili začetki grozljivi. Dotika se tem lastnega materinstva, bolečine ob posvajanju deklice in trenutka, ko njene prve knjige preprosto nihče ni želel izdati.  Pa jo je potem sama in danes so njene izdaje svetovne uspešnice. Opisuje lastne diete in vzroke, zakaj je naposled obiskala terapevta. Vse to v eni sami iskreni knjigi.

Kakorkoli že, morda je čas, da snamemo maske, sprejmemo sebe, preberemo knjigo, ki ni dobila Nobelove nagrade za književnost, pa lahko v naša življenja vseeno vnese veliko veselja, radosti in čiste resnice.

Knjigo lahko dobiš tako, da skočiš s klikom – TUKAJ na FB stran Zavoda 13 in pod fotko dvigneš roko in obljubiš, da boš do preklica, razen zaradi živeža, ostal doma! Žrebam v petek 20. marca.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI