foto: Doris Markač

Vse se je začelo s pokvarjenim hladilnikom za vino prijateljice Jelke. Kaj boš naredil takrat, ko vročina diha za ovratnik in si v objemu domačega doma raje, kot kjerkoli drugje. Takrat, ko zaključiš z delom. Takrat, ko se vržeš na zofo in seveda tudi takrat, ko vključiš TV sprejemnik in je pred teboj obetavna športna tekma. Tako sem se tudi jaz, ne da bi se mi pokvaril en in edini hladilnik, odločila za pivski paket, ki ga lahko točim kar na zofi.

Mini točilno napravo za maksi okus lahko polniš z pivskimi (beri: pirskimi) sodčki, ki jih izbiraš na tej strani. Jaz sem bolj klasične sorte in sem izbrala dobri, zame stari Heineken okus. V kuhinji ne potrebuješ veliko prostora. Če imaš kotiček za kavni avtomat, potem boš našel tudi tega, iz katerega boš točil pivo s peno, ki je iz piksne nikoli ne moreš dobiti. Dobro je vedeti, da se sodčki predčasno ohladijo, nato pa temperaturo vzduržuje naprava sama.
Ste oblikovno zahtevnejše sorte? Potem vas delo Marca Newsona ne bo pustilo ravnodušno. Samo en krat lahko ugibate, katero barvo sem izbrala med črno, sivo, belo, metalik rdečo, sivo zeleno in rdečo. Ja seveda rdečo, ki sovpada s šminko in lakom.

 

foto: Doris Markač

Ženske, ne bojte se, uporaba je preprosta. Če sem vse skupaj znala zmontirati jaz, ki imam za te reči dve levi roki, nikoli ne sledim navodilom in vsake toliko kaj uspem tudi zlomiti, potem bodite prepričane, da to zmorete tudi ve. In prosim lepo brez panike. Po odprtju lahko imate sodček, ki je priključen v elektriko kar 15 dni. No, v tem času, pa boste pivo vendarle spili ali ne?

Meni je všeč, da se celotno zadevo da transportirati. K prijateljem na piknik, babici na vrt ali s seboj na morje. Jaz sem ga posodila prijateljema Doris in Rene, ki sta mi po prihodu z morja opevala svežino in nizko temperaturo. Pa peno, ki spominja na mojstrstvo tistih stručkotov, ki ti s peno na kavi pričarajo kar ‘selfija’. Rene je celo priznal, da brez te naprave v hišo takoj ob morju ne gre več, pa če to pomeni, da bo morala lepša polovica pustiti vsaj pol prtljage doma.

In da ne bom uživala samo jaz, vam ponujam kodo s 5 % popustom za prijatelje: PETRA5 na internetni strani https://www.rundasekunda.si/

 

foto: Doris Markač

 

 

Radosti točenega piva lahko odkriješ tukaj:
https://www.rundasekunda.si/
FB stran
IG

1 thought on “Runda točenega piva kar doma”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI