foto: Doris Markač

Neustrašno ekipo hotela Betnava sem vam že predstavila na tej straneh – klik. Če zanje slišite prvič, jih lahko spoznate še sami. Prav tako so naš uradni podpornik takrat, ko imamo koncert Zavoda 13 in radi gostimo naše prijatelje izven mesta. Takrat so resnično gostoljubni in mi se posledično počutimo prav posebno, ker lahko ljudi takole ‘pocartamo’.
Me pa je v zadnjem času premamil njihov zajtrk. S fotografoma Doris in Rene ter s Sanjo, ki ni nič kaj sanjava mojstrica ličenja se običajno dobimo na sestanku kar tukaj. Parkirajo lahko v miru, jaz podaljšam pot od Sofiinega vrtca le nekaj ulic naprej in skupni projekti ob jutranji hrani stečejo hitreje. Zame je pomembno, da so živila lokalna in domača. Surovine kupujejo pri Dorbini, kjer sem čez teden redni kupec tudi jaz.
Sami so zapisali takole:

“Radi imamo, da nam je to kar imamo radi blizu. Zakaj bi se temu odrekli? Zakaj bi se zadovoljili z nečim, kar nam pomeni manj? Zakaj bi se zadovoljili z nečim, česa ne bomo nikoli do dobra spoznali? Zakaj bi hrepeneli po nečem, kar je tako daleč od pristnosti, da se že ob sami misli na dolgo potovanje k nam razblini ves občutek ljubezni. Mar ni lepše stopiti iz hiše na vrt, vtrgati iz drevesa zrelo jabolko sreče, ki je rastlo na kvalitetnih lokalnih tleh? Zavedamo se, da imajo plodovi narave, kot sta sadje in zelenjava, največ hranil zreli, sveži in ekološko pridelani. Vidimo prednost v lokalno pridelanih živilih in njihovem vključevanju v našo ponudbo. Tako vam, dragi gostje, na okusen in zdrav način želimo približati našo regijo in vam pokazati, kako zelo vas cenimo. Da boste v naši ponudbi lažje prepoznali živila lokalnega porekla, smo jih označili s simbolom zlatega jabolka.

 

foto: Doris Markač

Veliko je tudi obiskovalcev fitnesa UniFit Betnava. Po naporni vadbi se z zajtrkom polnim beljakovin naposled okrepčijo do te mere, da so, tako si vsaj predstavljam, koristni in uporabni še čez ves dan. No, trdim jaz, ki zmorem telovaditi le proti večeru.
Zame šteje kava, ki je iz odličnega avtomata. Zastrižem z ušesi, ko vidim v hladilniku Zlato penino, ki se lahko znajde na mizi ob koncu uspešnega sestanka in prijazno osebje, ki je tam zato, da se sama počutim nekje drugje bolje kot doma. Postanem vzhičena, ko je pred mano v hotelski jedilnici domača, resnično domača sadna pita, ob njej pa prav takšni  ‘babičini’ piškoti. Firbasov hruškov sok in njihova viljamovka, pa govorita sama zase.

Da bi lahko izkusili zajtrk v dvoje tudi vi, označeite na FB strani Zavoda 13 – klik tukaj osebo, ki bo vse omenjeno uživala ob vas. Žrebamo v petek.

 

foto: Doris Markač

info:
http://www.betnava.si/sl/
FB stran
Zajtrk je navoljo od 7:00 pa vse do 10:00.

 

 

1 thought on “Sestanek ob domačem zajtrku”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI