foto: Doris Markač

Nič se ne bojte, nisem preskočila na teme, ki so dotikajo nege obraza, ampak nekaj sem morala ponuditi svoji nekoliko podhranjeni, a nikakor ne dehidrirani koži. Preskok na naravne negovalne kozmetike sem preživela uspešno. Nič mi ne manjka, le dodati sem morala še kaj zraven konopljinega mila, svežega tonika s certifikatom in ceno manj kot tri evre ter kreme, ki jo sama meša prijateljičina prijateljica. Ampak pred vrati je zima. Če me za kožo ni skrbelo čez poletje, potem ji ponujam še nekaj več, kot le volnene rokavičke.

foto: Doris Markač

Ker se sicer na žaube ne spoznam kaj dosti, sem za strokovno mnjenje povprašala Tanjo Jankulija, mag. farmacije, ki pravi takole:

Hialuronska kislina je glavna sestavina naše kože, je kompleksna molekula , ki zadržuje vodo v tkivih. Ostaja sicer na povrhnjici nekako tako, kot bi pogrnili kožo z mokro dekico, iz katere potem koža sama vzame potrebno vlago. Tako koži daje vlago in s tem svež, mladosten in zdrav videz. Lahko jo vsak dan nanašamo na kožo.
Glikolna kislina ali AHA kislina odstrani odmrle kožne celice. Glikolno kislino najpogosteje uporabljamo za odpiranje por in zdravljenje aken in ogrcev. Razrahlja vezi med kožnimi celicami, ki so svoje že oddelale, da se te lažje odluščijo in omogočajo tistim aktivnim, da pomagajo koži priti do sijaja. Najdemo pa jo lahko tudi v anti age izdelkih in pilingih, ki uravnavajo ten kože, odpravljajo gubice in koži dajejo sijaj.
Izdelke s AHA kislinami ne uporabljamo vsak dan, ampak le kot del intenzivnega globinskega čiščenja obraza. Ob tem ne pozabimo še na kreme, ki kožo ščitijo pred soncem!
Kolagen je ključen gradnik kože, predstavlja kar 70% beljakovin, ki sestavljajo kožo in deluje preko kožo tako, kot če bi skušali pulover stlačiti preko kože. Koži daje elastičnost, torej pomaga ohranjati mladosten videz in upočasni nastajanje gub.
Izdelke s kolagenom lahko uporabljamo redno, vsak dan za nego.”

foto: Doris Markač

Z uporabo sem pričela nerodno in neredno. Milo sem pričela uporabljati za odstranjevanje ličil, ki jih sedaj zlahka sperem. Jutranji panda pogled ali prestrašen mož v postelji ob meni, je spolzel skozi lijak našega umivalnika. Ob redni uporabi sem iz spodnjega in najbolj zaprašenega predala v kopalnici vzela poceni čistilno masko, se z njo napacala po obrazu, prestrašila otroke, potem pa po odstranitvi dodala še hialuron in kolagen. Roko na srce, morda je bil tudi sveži trenutek v duši, ampak moja koža je prav zares zasijala. Ob pogledu se mi je zazdelo, da sem spala celo noč in imam najbolj pridne otroke. Ko se pogledam v ogledalo in vidim sedaj sijočo kožo in si mislim, da je mož prinesel domov rože ter mi rekel, da me v službi neizmerno pogreša. Seveda se človek pred ogledalom prebudi, ampak sedaj mi ostane vsaj sijoča koža. Tega pa mi ne more odvzeti nihče.

foto: Doris Markač

Če želiš vse omenjeno preizkusiti ali celo začeti uporabljati sama – jaz te ne bom prepričevala ničesar, ker se tudi sama ne pustim – potem pod fotografijo (klikni semkaj) označi prijateljico, ki bo prav tak paket dobila tudi sama. Žrebamo v ponedeljek zjutraj.

info:
http://www.vitalplusactive.com/sl/
FB stran

4 komentarjev na prispevek “Sijoča koža tudi čez zimo”

  1. Ah, ta koža 😉
    A veš, da sem se ravno včeraj spogledovala s temi proizvodi v Sanolaborju?! Potem pa kupila tri vrečke čipsa in odšla… ne sluteč, da bi bilo morda bolje narediti korak več.
    Hvala za namig.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI