foto: Doris Markač

Ob Svetovnem pohodu z rdečimi baloni ne bi mogli objeti sveta brez staršev Zavoda 13 (Milenovićev, Bradačev, Škvorcev, Čerčkov, Konečnikov, Gašparjev, Žunkovih, Paradiž – Puškarjev), v Ljubljani ne bi šlo brez Petra Berdena in mamice Tatiane Filimonovne, ki z baloni preplavila Rusijo, Celje je na noge spravilo društvo Enostavno pomagam, predvsem pa Sabina Vodenik, ki pred leti odprla vrata. Murska Sobota se je razživela z Laro Puhan in zaradi zbiranja pred bistrojem Uno, ki so udeležence okrepčali s prigrizki. Katja Barlič v Trbovljah že tretje leto dvigne na noge domačine in to s pomočjo Občine Trbovlje, Delavskega doma Trbovlje, prostovoljcev Društva prijateljev mladine Trbovlje, knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje in območnega združenja Rdečega križa Trbovlje. Podjetje Dorjan d.o.o. je dostavilo balone, fotograf Aleš Kovač zabeležil trenutke in podjetje Elea iC projektiranje in svetovanje d.o.o. poskrbelo, da so baloni bili napolnjeni s helijem.
Ajdovščina stoji na pridnih rokah mamic Anje Kovsca in Mojce Kete Curk, ki sta s pomočjo podjetja Škrl d. o. o. dvignile balone v zrak, Fructal pa je poskrbel za žejna usta s sokovi.
Radlje se obarva v posebnih barvah zaradi Nataše Štuhec, ki ji pomagajo prostovoljci iz Marenberškega Mkc Radlje. Laško koraka skupaj z društvom Vesele nogice. Kranj brez Nine Burja in Alenke Štrukelj ne bi bil na ta dan vesel, kot je bil. Vsemu smo že leta kos v Novem mestu, kjer s pomočjo Helene Vedrič teče vse kot po maslu in tam je z nami tudi posebna mamica Fani Stupar.
Idrija je z nami šele drugo leto, vendar s pomočjo Eve Svetlik baloni v kraju razveselijo mimoidoče in srčno upam, da družine s posebnimi otroki čutijo njihovo podporo in se jim bodo prihodnje leto pridružili. Stanka Krajnc Letonja je tista Ptujčanka, ki v svojem mestu pripravi vse potrebno, druga Stanka, ki se piše Ledinek, pa v Velenju s pomočjo knjižnice odpre vrata vsem posebnim in tistim, ki nas podpirajo. Kamnik je mahal s pomočjo Društva Makadam Kamnik, Postojna pa prvič a gotovo ne zadnjič s prostovoljci Društva prijateljev mladine Postojna Pivka.
Turistična agencija Midea je povezala s sprehodom vso domačo obalo,   v Novi Gorici, kjer Martina Alma s svojimi ženskami iz Društva ženske in vino vztraja s sprehodom pa se nam je letos priključila še Občina Nova Gorica s podžupanom vred in obljubili smo si, da bomo prihodnje leto ponovno skupaj.

Če skočim v tujino, gredo povezovalne zahvale moji sestri Tini, ki je obarvala mesto Des Moines v Iowa, družine po Ameriki so se fotografirale posamično, kot tudi Ruski prijatelji doma, saj so zaradi nizkih temperatur sprehod prestavili na pomlad. Podjetje Comtrade s Petro Arnež na čelu, je mahalo z baloni v Manili. Darko Todorović je Beograd združil že drugič, Alenka Kalezić nesla podporni balon v Črno Goro in  Mariborska kolesarska mreža jih je malodane na kolesih odpeljala v Anglijo.  Brez Kristine Rozman Lukič in Lane Ritlop iz organizacije Za otroke sveta sprehod v Gani ne bi bil mogoč. In s spodnjim videom se vsem, ki ste bili z nami iz srca zahvaljujem, da ste se prijeli za roke in tako povezali celotni svet.
Se vidimo in obamemo tudi prihodnje leto!

 

Da lahko ob tem pomagamo pri plačilih terapij in drugič pripomočkov otrokom po celi Sloveniji, so zaslužna podjetja Triglav Zdravje, kjer je potekala tudi novinarska konferenca, podjetje Hidria iz Idrije in banka NKBM.
V vseh večjih mestih pa smo jih s helijem napolnili s prijazno ponujeno pomočjo s strani podjetja Istrabenz plini.

 

 

1 thought on “Skupaj smo povezali svet”

  1. Ostanimo povezani. Vsak dan v srcih in vsaj enkrat na leto dvignimo rdeče balone ter z njimi preplavimo mesto.
    Radi smo z vami.
    Hvala, Zavod 13, da si. In Petra, da nas osveščaš.
    Povezuješ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI