foto: Petra Greiner

Bil je čas pred prazniki. Za šolskega prijatelja so morali pripraviti doma narejeno darilo. Ideja o sneženi krogli je morala biti realizirana, zato sva pripravili:

kozarec za vlaganje
majhna živalca ali figura
silikonska pištola
bleščice, ki ne plavajo v vodiĐ
trak za pentljo

Na pokrov kozarca s silikonskim lepilom pritrdimo figuro. V sam kozarec nalijemo vodo, v katero stresemo bleščice. Pokrov namestimo in ga nato z zunanje strani oblepimo s silikonom. Po želji, dodamo še zavijalni trak na spodnji rob, ki skrije lepilo. Najine bleščice so se čez čas sprijele in pristale na površini vode. V specializirani trgovini nisva dobili pravega odgovora, kakšne bi morali uporabiti. V drugem poskusu sva kupili celo že pripravljeno sneženo kroglo in ugotovili, da je še slabše.

Zato sprašujeva vas,  kako jih doma naredite vi?

glaž2

1 thought on “Snežena krogla iz kozarca za kumarice”

  1. Kozarec, voda 3/4, glicerin 1/4, blescice, figurica. Kozarec napolnim cisto do roba, ko se zapre mora nastati cim manjsi zracni mehurcek. Potem pa enako, s silikonom zapecatim pokrovcek. Aja pa figurico s silikonom nalepim prvo na kak kamencek, da je visje v kozarcku. Pri blescicah je tezava se ce so barvne, ker lahko spustijo barvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI