foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Jaz se nisem spomnila nanje. Misel na janež, ki pristane med zobmi, me zaboli v dno duše. On jih obožuje. Rad poseže po njih ob mirnem popoldnevu. No, zamisli si tišino, potem ob njem kričimo prav vsi. Res niso naši najljubši piškoti, vendar naslednjega dne noben od njih doslej še ni doživel.

Za tri pekače potrebujete:
4 jajca
200 g sladkorja
150 g moke (bela gladka ali namenska)

Jajca in sladkor penasto umešamo in postopoma dodamo presejano moko. Testo pustimo počivati 10 – 15 min. Pečico nastavimo na ventilacijski program in gumb obrnemo vse do 200 ° C. Po pekaču potresemo moko, vendar je bolje, da obložimo s peki papirjem, ki ga namažemo z maslom. Z veliko žlico nanesemo testo in pazimo, da je med kupčki dovolj prostora, saj se med peko razlezejo. Posujemo z janežem in pečemo približno 15 min ali dokler na robovih ne začno rjaveti.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Še vroče damo v kozarce ali na valj, da dobimo upognjeno obliko. Ohlajene postrežemo ob popoldanskem čaju ali kavi. Najbolje pa je, da jih uspemo pustiti nekaj ur, da se posušijo. Namreč, najboljši so takrat, ko v ustih hrustajo.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

 

1 thought on “Sobotno popoldne ob janeževih upognjencih”

  1. Tudi moj dragi jih obožuje. Dobro, da ga nikoli ni doma… da ta hip ne vidi, kaj sem opazila med pripravljanjem večerje… in da ga v bližnji prihodnosti lahko presenetiva z njimi. Hvala. Noro vesela;).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI