lickmy-mala
foto: Rene Gomolj

Vedno je premalo časa, sploh če je fajn. A treba je določene misli dokončati in vprašaje zamenjati s pomirjajočo piko. Šaleharjevo oddajo Spetek (celotni pomenek), sva pričela z majico, kot nadaljevanje pogovora izven studia. Rada imam majice, ki pritegnejo oko in/ali možgane zavoljo sedemletne izkušnje, ko včasih bolj, drugič spet manj, buljijo v mojega otroka. S filmom Čudo, boste lahko stopili v čevlje, ki jih nosim ali škornje drugih staršev.
Mariborska bejbika nikoli nisem bila. Prej neopazna, čeprav sem pri 17 naredila izpit za motor, ki ga kasneje nikoli nisem imela. Vse prijatelje pa sem redno nadlegovala, da mi dajo ‘en krog’ ali me vsaj spustijo naprej na krmilo motorja. Sex v mestu se v mojem življenju kaže le z Brda in vino, ko si s prijateljicami Jelko, Mojco in Vesno vzamemo kratek oddih. Brez otrok, dedov in drugih družinskih primesi. Tam se svet z našimi vinarskimi prijatelji ustavi.
Možev ‘Da, smrt bi lahko prinesla olajšanje za vsej družini’ za Val 202 (intervju), zareže v realistično zgodbo življenja s prizadetim otrokom. In kdo je pravi moški? Danes vem. On, ki je zaplodil otroka s tako redko genetsko napako in danes po sedmih letih še vedno živi, čeprav bi moral umreti. Idealnega deda pa preprosto ni.

1779851_10152781221093893_903023316370239284_nDa je nekaj neukrotljivo veličastnega v naših ženskih genih, dokazuje babi Sonja. Vid Kmetič je zgodbo Vijolic lepo strnil z besedilom na teh straneh.
Ko pa bom imela slab dan, bom prebrala Mihčeve besede:
Če bi bil Superman ženska in če bi se slučajno zgodilo, da bi bil za povrh še Štajerka, bi ga utelešala Petra Greiner. Energijska bomba, borka in rušiteljica tabujev, ob kateri vsak statistično približno normalen človek zašteka, da v resnici sploh nima problemov.
In ker je bilo govora o ‘poster girl’, sem ga skupaj z nepogrešljivo Andrejo Jež (Human1st) tudi pripravila. Za garderobne omare cestnih delavcev ali za prekinitev sivine na moškem WCju, dobrega starega pajzla. Ti so na žalost v izumrtju. Plakat si lahko snamete, sprintate ali pogledate na tej točki. V zameno pa lahko Zavodu 13 podarite svoj delež dohodnine.

Namesto konca sporočam Šaleharju, da pridem čez 1o let ponovno v oddajo, in takrat v zgoraji videni majici, kar bo za abrahamovkov prav prikladno.

grafika: Andreja Jež
grafika: Andreja Jež

1 thought on “Spetek spet v petek”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI