img_4101

Planer za prihajajoče leto sem zavila v nekaj več svežine in preprostosti. V ospredje sem želela postaviti le jasno sporočilo:

Ko dam srce v možgane ne mislim,
temveč naposled čutim.

Namreč, včasih imam občutek, da se bom pod težo razmišljujočih misli, trdnih sklepov in mnogih načrtov malodane sesula. Kadar izgubljam veliko energije, pustim v ospredje naposled stvari, ki bi jih želela imeti s seboj sleherni dan: sprejemanje, spokojnost, danost in ta trenutek, ki ga še lahko držim za rep. Razen zgornjega stavka, vam nisem smetila z besedami. Ilustracije, ki so prilepljene naj služijo za inspiracijo. Odpirajo naj vrata, za katerimi tičijo mogočne sanje. Vstopite v prostor, kjer se skriva moč, ki bo po mnogih letih premaknila vašo bit in kjer boste končno našli sebe samega. Vam lahko rečem, da bi si želela, da bi vsak od nas prijel omenjeno osebo, ki tiho in potrpežljivo čaka na nas za toplo roko in se skupaj z njo sprehodil po vseh mesecih, ki nas čakajo. Pometite z navlako, ki tja ne spada več. Pustite spominom, ki vas vežejo k dnu, naj tam tudi ostanite, vi pa se odrinite iz prodnatega dna in se poženite proti višku. S krikom izjočite stare bolečine. Z rokami, ki jih boste dvignili k višku, se osvobodite starih spon. Lastnih, pa tudi tistih, ki se držijo zgodb ljudi okrog vas in z vami nimajo prav ničesar skupnega.

In navsezadnje, zaplešite z življenjem vsak dan posebej. Tako strastno, tako čutno… kot bi bilo to zadnje leto. Saj veste, danes je vse, kar imamo.

img_7471b

Iskrena hvala Leni Kocutar za ilustracije, s katerimi sem lahko zaplesala ob pripravah na planer. Želela sem vam ponuditi nekaj mladostne svežine, ki jo čutim ob čudovitih mladih ljudeh, kjer ni napačnih idej ali odgovorov, so le proč vržene priložnosti. Niki Ferš, ki pripravi vse potrebno za tisk na način, da se lahko nato tiskarji ukvarjajo bolj s svojimi težavami, kot nami. In za presenečenje leta, ko nam je Sabina Vodenik, skupaj z Andrejem pripravila sladkosti iz Čokoladnice Olimje. Tako imamo čisto svoje temno čokolado iz 74% kakavovih zrn in nekaj mlečnih sanj z lešniki za mlečnojede.

lena2-b

Ker brez podarjanja pač ne gre, bi rada le videla vaše roke. 3 planerje3 s čokolado vred podarim v ponedeljek zjutraj, vsi ostali, ki jih boste kupili, pa naj vam prišepnen, da ob nakupu 8 planerjev dobite zapestnico po lastni želji iz naše trgovinice. Ob prvih 20 nakupov, pa opremimo s čokolado, da bo leto lažje steklo.

cokolade

29 komentarjev na prispevek “Srce v možgane, da bi več čutili”

  1. Ko daš srce v možgane ne misliš,
    temveč naposled čutiš in to vedno tako odlično zapišeš.
    Petra, hvala, ker si.

  2. Dvignem roko in držim pesti, da planer dobi …. …oseba, ki bo (enako kot Petra) širila sporočilo, da s srcem v možganih vidimo in čutimo več.

  3. Kje jih lahko naročim 8? Že ob naslovnici je moje srce zaigralo (#) Hvala za vse dosedanje iskrice in uspešno naprej!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI