foto: Doris Markač

Napisal je mnogo knjig, skozi njegove terapevstke roke je šlo veliko ljudi, veliko src je omehčal in obrisal nešteto solz. Bruno Šimleša je tisti preprosti fant v telesu zrelega moškega, ki s seboj prinaša vedrega duha in v samosvojem duhu navdušuje ljudi, kjerkoli že je.

 

Tvoj jutarnji ritual je?
Biti prisoten. Običajno dočakam zoro in samo jo vpijam. To je moja vrsta meditacije.

 

Zadnja knjiga, ki te je očarala in zakaj?
Bral sem nekaj knjih Irvina Yaloma in navdušil me je s humanostjo, globino, domiselno povezavo psihologije in filozofije. On prekrasno angažira moj vedno lačni um.

 

Kako sam skrbiš za svojo dušo?
Ni ena magična stvar, ki bi jo posebej izpostavil, jih je več:

  • Niti ene sekunde ne porabim za vzemirjanje kaj o meni mislijo ljudje, ki me ne poznajo.
  • Dam si čas in prostor, ko to potrebujem.
  • Potrudim se rešiti probleme takoj v začetku, da kasneje problem ne posrka mene.
  • Redno proslavljam uspehe in uživam v hvaležnosti.
  • Vsak dan živim vsaj en svoj ljubezenski odnos (do narave, žene, hčere, pisanja…). Namerno nisem na prvo mesto postavil osebe. Torej ljubezen vedno – do vseh in vsega, kar je treba praznovati!

Mogoče je bolje, da se tukaj ustavim, ker bi do konca dneva lahko pisal o tem, kako skrbim za svojo dušo.

 

Kateri je bil tvoj pomemben korak, da si vzljubil sebe?
Najpomembneje je, da živim v skladu s tem, v kar verujem. Lahko se kdo ne strinja z menoj, ampak vedno sem zvest sam sebi. Vedno svoj, nepomembnoje ali izgubim nek odnos, od nekoga lajk ali kakšno poslovno priložnost. Čist obraz je neprecenljiv!

 

Zakaj meniš, da imamo matere še vedno v svoji vlogi občasne ali nenehne občutke krivde? Nismo dovolj dobre mame, za otroke ne poskrbimo v zadostni merii, ne posvečamo jim dovolj časa in podobno.
Veliko žensk še vedno misli, da morajo biti Superženske, samo da bi bile dovolj dobre. Razlog je večslojen. Iz sociološkega vidika je pomembno  vedeti, da smo ženskam dali nove družbene vloge in odgovornosti, a so ob tem zadržale tudi vse stare – še vedno se pričakuje, da primarno skrbijo za otroke in dom. Iz psihološkega vidika so v primerjavi z moškimi neprimerljivo so strožje do sebe. In kar se tiče naše kulture? Tisoč izdelkov vam prodajamo, da bi bile bolj privlačne, mlade, srečne… Ves čas vam podtika misel, da niste dovolj dobre, točno takšne, kot ste. Na žalost je njihova kampanija zelo uspešna. Večina žensk s sabo posledično ni zadovoljna.

 

Kateri je po tvoje tisti pomemben korak, da se predvsem ženske otresemo stereotipov: biti dovolj suhe, dovolj pametne, odlične ljubimke in kuharice?
Potrebno je odjebat standarde! Ja, točno s temi besedami in to resolucijo. In močneje uživati v vsem, kar ste že dokončale, nehati jemati to, kot samoumevno, pa bo lažje sprejeti, da nekaj v vas, na vas ali v vašem življenju enostavno ni popolno. Ni in ne rabi biti! Ne rabite biti popolne, da bi bile srečne. Ampak morate pa biti popolnoma srečne s svojo nepopolnostjo!

 

Kaj si želiš letos za Božič?
Iskreno si želim, da nam vsem ne bo več glavna tema Korona,  ampak kako izkoristiti svoje osebne in družbene potencijale. Vsi imamo Korono malodane ‘poln kufer’ in zdaj je čas za psihološko okrevanje. Tako se bomo tudi ekonomsko premaknili hitreje naprej.

 

Knjigo ponujam na FB strani Zavod 13, kjer pod fotografijo pustite komentar. Na tak način si lahko pomagam z računalniškim žrebanjem, kar mi je lažje. Žrebam v petek (2. oktober).
Sicer pa lahko Bruna srečaš v petek 9. oktobra v Slovenskih Konjicah. Več informacij najdeš na tej povezavi.

 

 

 

1 thought on “Sreča z (ne)popolnostjo”

  1. Moje srce je svaki dan barem 10 minuta u nevjerovatnoj toplini i ja postanem centar svog svemira. Osjećam neizmjernu snagu, jer znam da sam divna, jer znam voljeti i trudim se postati još nježnija i radostna. I uz to osjećam jaku zahvalnost za svoju promjenju i za ljude, koji vple horizonte i olakšavaju živote drugih. HVALA!🐬😻!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI