foto:

Ste se kdaj ob poslušanju njihove glasbe in spremljanju kariere, ki jo gradijo spraševali:

“Kaj je najhuje, kar se lahko zgodi glasbeni skupini, ki po letih truda, vztrajnosti in unikatne ustvarjalnosti končno uživa v aplavzih zveste publike in polnih dvoranah?”

To je tisto vprašanje, ki si ga je zastavil režiser Rudi Uran (avtor glasbenih dokumentarcev o Zoranu Predinu in Živih legendah, Buldožerih, Vladi Divljanu, Mi2), ki je v svojem delovanju prejel mnogo nagrad in preko dokumentarno filmskega pripovedovanja približa glasbene ustvarjalce na način, kot bi jih želel pripeljati k nam domov.
Sicer pa je film nastajal več kot leto dni in ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov ter padcev, ki so zaznamovali njihovo 20-letno kariero. Razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastali njihovi največji hiti in teh je res veliko. Ponuja doživetje na koncertih, zaodrja in snemanju videospota. Poseben pogled v njihovo glasbeno ustvarjanje dodajo različni gostje iz glasbenega sveta, ki s svojimi pogledi in razmišljanji umestijo Tabuje na vidno mesto slovenske glasbene scene.
Člani benda brez zavor spregovorijo o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj.
Dokumentarec išče ozadja in vzroke za odhoda, ki sta skupino Tabu skoraj pripelja na rob.In redki so bendi, ki takšne in podobno krize preživijo, se poberejo in nadaljujejo z ustvarjanjem.

 

Premiere se bodo zvrstile v teh mestih:
MARIBOX, 11. MAJ OB 20.00
KINO BEŽIGRAD, 16. MAJ OB 19.00
KINO METROPOL CELJE, 17. MAJ OB 20.00

 

TABU Ange odlomek je le del sestavljen zgodb, ki jih boste na platnu videli. Podarjam 2 karti, za mesto, ki ga boste izbrali sami. Skočit je treba le na FB stran Zavoda 13 in pod to fotko (klik semkaj) označit osebo, ki vam bo ob kokicah delala družbo. Žrebam v petek.

1 thought on “Tabu – zgodba za jutri”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI