foto: Atilem

Ne spominjam se več kdaj je moja najstarejši otrok našel pot do Melite, ki je srce in gonilna sila likovne šole Atilem, vem pa, da tam neizmerno uživa in se vrača čez celo tekoče leto.
Tam ne uživa le ona, ampak tudi drugi otroci, ki jih poznam od blizu in daleč. Zatočišče najdejo tudi tisti, ki jim risanje ni vedno po godu, kot denimo našemu Levu.

Kot pravi Melita sama:
“In v Šoli umetnosti ATILEM delamo na tem, da damo otrokom možnost izraziti umetnika v sebi, ga razvijati in obdržati tudi kasneje v življenju. Organiziramo namreč tečaje za vse starostne skupine: za otroke, mladostnike in odrasle.
Kolikor je začetek leta 2020 za nas bil težak, ker nam ga je začinila Korona, toliko uspešneje smo delali čez poletje, ko smo za otroke organizirali Poletno likovno šolo 2020. Šola je po obisku bila daleč najuspešnejša doslej, saj jo je obiskalo več kot 220 otrok. Ustvarjali smo celo poletje med 9. in 12. uro in se učili tako likovno teorijo kot prakso ter razvijali kreativnost. Med drugim smo sodelovali tudi z revijo COOL in blagovno znamko Faber-Castell, v nagradnem natečaju, v katerem smo risali NAJ EMOJIJE, ki jih imajo otroci zelo radi in »odnesli« celo eno od nagrad!
Z blagovno znamko Faber-Castell sodelujemo tudi v redni likovni šoli, saj so naši sponzorji in nam zagotovijo večino našega likovnega materiala.
Vso to energijo in navdušenje nad likovnim ustvarjanjem smo prenesli tudi v novo šolsko leto, ko popoldan z našimi umetniki prenašamo njihove ideje na platna!”

 

Roman, nepogrešljiv sodelavec, ki motivira otroke za ustvarjanje je povedal: »Delo z otroci je vsakodnevni izziv! Znati jih moram poslušati, jih oceniti, da jih lahko na primeren način motiviram za ustvarjanje, tudi ko so slabe volje in da jih znam umiriti, ko so preveč razposajeni! Poskrbim, da delo poteka v sproščenem vzdušju in da do izraza pride tista otroška kreativnost, ki jo skrivajo globoko v sebi!«

 

 

foto: Atilem

Do konca leta načrtujejo tudi dva večja projekta, nad katerimi so mladi navdušeni. Risanje »HALOWEEN« slik (upodabljajo mehiške, okrašene lobanje ob Dnevu mrtvih in se učijo o različnih načinih praznovanja dneva mrtvih po svetu) in »BOŽIČNO« ustvarjanje, kjer upodabljajo različne božične tematike in jih potem razstavijo v njihovi Galeriji!

 

»UMETNIKI« ROJSTNE DNEVE PRAZNUJEJO DRUGAČE
Začeli so tudi s praznovanji rojstnih dne otrok, vendar na drugačen način! Slavljenec povabi svoje prijatelje, izbere motiv za sliko in potem vsi udeleženci rojstnega dneva slikajo z akrilnimi barvami! Gre za zabavo malih umetnikov, ki se med ustvarjanjem tudi posladkajo in sprostijo, hkrati pa ustvarjajo in si tudi domov odnesejo svojo umetnino!

 

foto: Atilem

Maruša Tement, stara 10 let, ki šolo umetnosti ATILEM obiskuje že šesto leto je povedala: »Likovno šolo obiskujem že od 4 leta in sem se že veliko naučila, kar so opazile tudi učiteljice v šolo. Všeč mi je, ker imam mir, da lahko ustvarjam. Če rabim pomoč ali nasvet, kako kaj narisati, mi Roman in Melita vedno pomagata. Ponosna sem na razstave, na katerih visijo tudi moje slike. Takrat vedno povabim celo družino, da pridejo pogledati, kaj ustvarjam!« Maruši pa je všeč tudi, da je na tečajih obdana z mladimi, ki imajo podobne interese kot ona: »Na tečaju tudi večkrat klepetam s puncami, ki tudi rade rišejo in so jih všeč podobne stvari kot meni! Razmišljam, da bi svoj naslednji rojstni dan praznovala tukaj, da svojim sošolkam pokažem, kaj najraje počnem in da se tudi one preizkusijo v slikanju!«

 

Zame kot starša, predstavlja Atilem eno izmed možnosti, kako otroku pomagati razvijati umetniški potencial, ga zaposliti med počitnicami in najmljajšim ponujata izkušnjo, kako se preprosto razbremeniti, pa čeprav s čopičem v roki. Melita in Roman sta svojemu delu in otrokom iskreno predana in imata tako skupaj več otrok, kot se na prvi pogled zdi.

 

foto: Atilem

Večino teksta je bilo objavljeno v reviji Cool in smo ga uporabili z njihovim dovoljenjem.

 

info:
www.atilem.si
FB stran

 

 

1 thought on “Tudi tvoj otrok je umetnik”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI