foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Nekaj časa sem pogledovala za mehkimi, usnjenimi in prav posebnimi copatki za Sofio, pa sem imela na vsakem koraku zadržke. Potem pa sem naletela na majhne mojstrovine Jelene Vučković Marin, ki se le na prvi pogled ne razlikujejo glede na ostale in si iz notranjega vzgiba želela prav njene. Moji občutki se niso motili, ko sem jo nekoliko kasneje spoznala v živo. Kmalu po tem, ko mi je že poslala toplo obutev za mojo princesko, ki ima res vedno mrzle nogice. Pozabila ni niti na njeno sestrico in dodala še trak za lase in špango. Da so roke, ki ustvarjajo stvari, ki jih oblečemo ali obujemo izrednega pomena se zavedam tudi sama. Zato sem za svojo Sofio izbrala copatke v katerih je vtkano veselje do življenja in hvaležnost za vse kar prinaša dan.

Jelena, ker vem, da profesionalno prihajaš iz drugega sveta me zanima, kako se je komunikologinja znašla za šivalnim strojem?
Za šivalnim strojem se je komunikologinja in upam, da kmalu magistra ekonomije znašla popolnoma slučajno, kot posledica nepričakovanih življenjskih dogodkov. V trenutku, ko sem izgubila svojo (sanjsko) službo in zdravje, sem bila tako nizko, da so vsi strahovi in prepreke, ki sem si jih sama postavljala v glavi izpuhteli. Rekla sem si, če lahko preživim to, lahko tudi poizkusim udejanjiti svojo staro idejo o šivanju copatkov. Slednje ne bi bil noben problem, če bi znala šivati, ampak jaz, do tega trenutka še nikoli nisem sedla za šivalni stroj, to je bilo novembra 2015.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Zakaj meniš, da so tvoji copatki drugačni (boljši) od drugih. Računam, da boš napisala samozavestni odgovor, sam sem o tvoji posebnosti sama še kako suverena?
Mia & mika copatki so 100% evropski izdelek, na kar sem zelo ponosna. Izdelujem jih sama iz najboljšega naravno strojenega usnja, ki ni obdelano s kromom in tako ne povzroča alergij ter je zato primerno za alergike. Usnje, ki ga uporabljam poseduje tri cerifikate: biokreis, ECARF in IVN ZERTIFIZIERT NATURLEDER. Moji copatki, mokasinčki so večinoma preprostega dizajna, včasih pa poizkusim in naredim tudi kaj posebnega.

Na kak način lahko individualiziraš copatke tudi za posebne otroke, saj si posebna tudi ti?
Vsakemu, ki se obrne name s posebno željo po individualizaciji copatkov, povem kaj je mogoče in kaj ne, a do sedaj smo zmeraj našli rešitev, s katero smo bili vsi zelo zadovoljni. Trenutno razmišljam o novem modelu copatkov, za vse otroke, ki se tako radi sezuvajo kot Sofia. Torej, če ima kdo kakšno posebno željo, naj mi samo piše na miaandmika.shop@gmail.com.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Za kakšne stranke najraje delaš? Prepričana sem, da je zate prav tako pomembno kam gredo vsi tvoji usnjeni otroci.
Najraje delam za ljudi, ki spoštujejo moje delo in izdelke ter razumejo, da se zaradi visoke cene usnja moji copatki ne morejo gibati v cenovnem razredu usnjenih copatkov, ki jih ponujajo diskontne trgovine.

Čeprav šteje le prihodnost, ki jo držimo ta hip za roko me zanimajo tvoji cilji za prihodnost?
Moji edini veliki cilji je da dokončno ozdravim in čim prej magistriram, drugih večjih začrtanih ciljev nimam, ne načrtujem več, grem s tokom, pustim se presenetiti. Kam se bo mia & mika zgodba razvila ne vem, želela bi in na tem tudi delam, da ne bi ostala le pri copatkih in prvih modelih torbic. Upam, da bom do poletja lahko predstavila tudi prve copatke/sandalčke za vroče dni… pustiti se presenetiti. Na tem mestu, bi se rada zahvalila tudi vsem čudovitim ljudem, ki sem jih spoznala na mia & mika poti, hvala Vam, od srca, veste kdo ste!

Jelena velikodušno podarja obesek za ključe, gumice za lase in trak. Vse kar morate naredit je, da dvignete roke in počakate na sobotno jutro, ko bova s Sinjo izžrebali 3 mia&mika prijateljice.
miamika

info: http://miaandmika.com
mail: miaandmika.shop@gmail.com
Facebook
instagram

 

11 komentarjev na prispevek “Usnjeni copatki mia&mika niso le otroška obutev”

  1. Priznam, prvic slisim za mia&mika, a berem kot da to res mora biti ljubezen na prvo spoznanje. Drzim pesti za zreb 🙂

  2. Zamujam, a moram dodat, da so tako ljubki, da je kaj.
    Stiskam pesti za dokončno ozdravitev in razcvet mia@mika. Tudi jaz prvič slišim zanjo… Grem pokukat 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI