12

Ne vem, če me je kak mlajši moški sploh kdaj tako navdušil, da sem si mislila, da nas vse skupaj čaka svetla prihodnost. Ko me je Blendor povabil med govorke in uspešne ženske, sem sprva mislila, da se šali, saj se kot trenutna gospodinja, mama treh otrok in sicer direktorica neprofitnega zavoda ne počutim prav nič nadpovprečno uspešno. On pa je za svoja rosna leta tako razgledan, da sem ob prvem snidenju samo strmela. Mar se med današnjimi mladiči še najdejo take glave, ki niso le čedne? Tako v pozitivno prihodnost usmerjeni ekonomisti, ki ne želijo le propada zavoljo lastnega zaslužka, temveč v dobrobit nas vseh?
In sem razmišljala kaj lahko ponudim kot govorka jaz. Gospodinja, ki se je pripeljala na svoji stari Juliji in ima namesto plače ‘dodatek ob izgubi dohodka’, ki so jo deležni starši zelo prizadetih otrok. Se to slednje reče še kako drugače? Mladi, malo manj mladi in študenje bi se morali veselit življenja. Srčno upam, da se, čeprav mnogi živijo zakonsko življenje prehitro, rečem jaz. Tako odpadejo brezskrbna potovanja, konjički, ki bi jih zanimali in jaz se ukvarjajo samo še s tabo na drugi strani. Zakaj že v srednji šoli? Čemu na fakulteti? Ko pa življenje v dvoje, troje ali z več kot dvema otrokoma nato ponudi svojo srečo in tudi davek. Vse to nekoliko kasneje. Energija se porabi za vse neuspešne ljubezenske zgodbe, medtem, ko te znanje in izkušnje čakajo na pločniku pred hišo. Z jamrajočo držo gledaš sošolko, ki ima vse, kot misliš ti. Starši ti ne morejo prispevat niti toliko, kot bi si želel, vendar ti imaš sebe. Svojo trmo, lastno vztrajnost in neomajno energijo, ki te bo popeljala do lastnega zaslužka. Enim je dano več, drugi pa zmorejo skočiti više, brez pomoči staršev. In taki so zame uspešni! Delavski razred in preprostost staršev ti ponuja štipendijo za vse večne čase, saj lahko pride trenutek, ko se boš moral odpovedovati sam in stisniti zobe takrat, ko boš to najmanj pričakoval.
In uspešnost, kot splošni termin? Uspešna sem v opravljanju vsakdanjih opravil. Zame je uspeh, ko skuham kosilo čez teden in ga mož z veseljem poje, saj se za sicer šestimi plinskimi  izpuhi precej slabo znajdem. Imam ljube otroke, ki me veliko učijo in neizmerno me veseli vse, kar mi prinaša življenje. No, tudi tisto manj sladko. Tako ali tako si sladkorne ne bi želela.
In če me vprašate ali želim svojo mladost nazaj, se vam bom samo prijazno zahvalila in oddirjala v starost. Medtem pa uživala v družbi uspešnih mladih in srčnih ljudi!

V nedeljo pa se vidimo v hotelu Habakuk med 466 ženskami, sanjami in dnevu povsem zate.

18

2 komentarjev na prispevek “Uspešna ženska v preprostih rečeh”

  1. Petra, menim, da ste uspešni! Zelo! In da imate kaj povedati. Prikazati. Naučiti. Brez ovir, a z ljubeznijo.
    V nedeljo ima ravno najina hči nastop, tako, da se pridružim naslednjič. Z veseljem!
    Pozdravček!

  2. uspeh in napor sta res relativna pojma. osebno mi največ pomeni družina, v kateri se imamo radi in si to tudi povemo, ter tople besede mojih strank, ki mi včasih še nekaj let po opravljenem svetovanju pišejo, kako sem jim spremenila pogled nase kot na Žensko.
    čestitke ob predavanju, prepričana sem, da iskrene življenjske zgodbe naučijo več kot tisoči strani podatkov :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI