foto: zavarovalnica Adriatic

Z zavarovalnico Adriatic me povezuje zavarovanje avtomobila, po novem sem zavarovana kot WIZ kolesar in tukaj se zgodba gotovo ne bo končala. Lani smo pričeli sodelovati ob našem koncertu Zavoda 13 s Tabujevci in letos smo zgodbo še nadgradili. Osebno rada sodelujem z ljudmi, ki znajo spoštovati vse okrog sebe, ki kljub lastnemu uspehu ne izgubijo človečnosti in prvi mož poslovne enote Adriatic Slovenica v Mariboru, David Perko, je gotovo tista skala v mozaiku podpore našega neprofitnega zavoda, zaradi katerega je projekte preprosto užitek uresničevati.

Ste vodilni mož Štajerske regije in čez teden ni vaša edina pisarna tista v Mariboru, temveč obiski preostalih poslovalnic. Kako pomemben je stik z njimi? Gotovo ne gre le za nadzor, temveč pomoč pri reševanju problemov, seznanjenost z realnostjo izven baze. Kaj točno?
Oktobra 2018 sem poleg enote v Mariboru prevzel še vodenje enote v Murski Soboti in Celju. Skupaj nas je zaposlenih več kot 200 sodelavk in sodelavcev. Trdno sem prepričan, da brez pogostega osebnega stika s sodelavci ni možno optimalno vodenje. Ključne odločitve lahko sprejemam samo ob pogoju, da sem dobro informiran, kaj se dogaja na terenu. Pa tudi sicer je osebni stik tisti, ki vodi celotno našo ekipo v smer dobrega sodelovanja in medsebojnega zaupanja. Lahko rečem, da uživam v delu in sem ponosen, da lahko sodelujem s tako dobro ekipo.

Vaša meditacije je prosto potapljanje. Je to vir vaše energije, motivacije, neusahljivih idej? Ali vam pomaga tudi samo dejstvo, da se sleherni dan iz mestnega in zavarovalniškega vrveža vrnete v predmestje k svojim otrokoma in ženi?
Od vseh hobijev mi je resnično najljubši prosto potapljanje. Uživam v morskih globinah in tišini modrine; to so trenutki, ko lahko odmisliš vse izzive prihodnosti in se resnično posvetiš samo sebi. Čas, ki ga lahko posvetim svoji družini pa ima seveda posebno mesto v mojem življenju. Vsak dan skušamo skupaj kot družina preživeti na čim lepši način.

Lani ste prvič sodelovali z našim neprofitnim Zavodom 13. Takrat ste nas malodane rešili, saj so nas domači mogotci pustili na cedilu. Kaj vas je prepričalo, da ste se nemudoma odzvali in navsezadnje sodelovali tudi letos? Vam je poznavanje našega delovanja morda pomagalo, da na posebne otroke gledate nekoliko drugače, na svoje zdrave pa z večjo mero hvaležnosti?
Močno se zavedam, da je zdravje tisto najpomembnejše v našem življenju. Žal zdravje ni bilo podarjeno prav vsakemu od nas v svoji popolnosti. Posledično se tega zavedam, sem za to hvaležen in seveda skušam po svojih močeh pomagati tistim, ki jim lahko pomagam. Predvsem izredna pozitivna energija ge. Greiner in plemenitost vašega delovanja pa sta bila ključna za vzpostavitev našega sodelovanja z Zavodom 13.

Ne oziraje se na dejstvo, da ste vodilni mož v Mariboru, ste sila preprost in dostopen. Se ne povzdigujete in ostajate prizemljeni. Kako vam to uspeva?
Že od nekdaj mi je blizu osebni kontakt, ki pa nikoli ni bil pogojen s statusom posameznika, ampak predvsem s pogledi in razmišljanji posameznika ter njegovo energijo.

Prosim le še za misel za vse, ki ta hip še iščejo svoje poslanstvo, so pred odločilnimi koraki, da ne rečem odločitvami in imajo morda občutek, da nihče ne vidi in ceni njihov trud. Kaj bi porekli s svojim večnim optimizmom in marljivostjo, ki vas je pripeljala na mesto, kjer ste danes?
Najprej je potrebno ceniti samega sebe, da te bo cenila in sprejela tudi okolica. Naše življenje je v prvi vrsti odvisno predvsem od nas samih in bistveno manj od drugih in okolice. Naše misli in dejanja gradijo kvaliteto našega življenja. Velike stvari pa se vedno začnejo z majhnimi koraki in predvsem z veliko mero vztrajnosti.

 

1 thought on “Uživam v delu z odlično ekipo”

  1. Vedno najdeš in stkeš vezi z posebnimi ljudmi. Tako in drugače.
    Hvala za takšne ljudi kot sta vidva. Vsak za sebe in za zgled vsem nam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI