2015-07-09 10.01.57
Z Jano Fak sva se našli na družabnem omrežju. Tako preko prijateljev in objav. Se pričeli intenzivno družiti, potepati po življenju in medtem, ko sem jo popolnoma vzljubila jaz, so jo prav tako moji otroci. Bila je ena redkih, ki je verjela v Sofio že od prvega dne (tega človek zlahka ne pozabi); tista, ki je zaupala svojim občutkom in odšla v tujino za svojo ljubeznijo in ta, ki s svojimi kozjeroškimi roglji vztrajno dirja po na videz najbolj nemogočimi pobočji.
Ko si nadenem majico z njeno ilustracijo ne gre le za samozavestno občutenje, da z njo prihaja dan po moji meri, temveč dejstvo, da me oči stoječe nasproti mene ne prebadajo, temveč mirno počivajo na ognjenih barvah prav posebnih likov.

Jana, veliko ovir na svoji poti že preskočila, ampak na kaj si pri sebi najbolj ponosna?
Najbolj sem ponosna na svojo neizmerno vztrajnost VERJETI VASE in nikoli obupati, temveč ostati na svoji poti ne glede na ovire. Prepričana sem, da bi marsikdo po tolikih zavrnitvah, ki sem jih doživela na svoji umetniški in poslovni poti, že zdavnaj vrgel puško v koruzo in se predal. Da ne omenjam vseh podrobnostih, mi je že v zgodnjih studijskih letih bilo receno, da nimam nikakrsnega umetniskega talenta in da iz mene ne bo nic. Zato sem zamenjala fakulteto in tako pristala tukaj, kjer sem. Moj moto: KEEP GOING! NO MATTER WHAT.

foto: Rene Maurin
foto: Rene Maurin

Kateri lik je tisti, ki te vedno znova sili, da ga ilustriraš? Ti je kateri še posebej pri srcu?
To je vsekakor Frida Kahlo, umetnica, ki me vedno znova in znova spremlja in navdihuje. Ne samo z njenimi umetninami, temveč njeno življenje, filozofija, ta ogromna moč in vztrajnost, ki jo je nosila v sebi. OBOŽUJEM JO!

Kakšna je realnost v tujini, glede na jamrajoč duh tukaj v domači državi? Kaj bi rada še posebej rekla vsem tistim, ki mislijo, da pa bo v tujini veliko lažje?
Zelo kruta na nek način. Ne cedi se med in mleko, kot si mnogi predstavljajo. Borit in dokazovat se moraš veliko bolj kot v Sloveniji. Ker navsezadnje si le tujec. Taksna je moja izkušnja. In ko te sprejmejo, ko vidijo tvoj potencial potem gre se samo navzgor.

foto: Rene Murin
foto: Rene Murin

S katerimi dosežki se lahko pohvališ? Verjamem, da je tega veliko in da si morda ob teh preskromna.
Z vsakim najmanjšim. Ker niso važni tisti veliki, temveč tisti majhni, ki jih je polno in ki jih doživljam vsak dan. Nisem samo umetnica, ilustratorka, oblikovalka, temveč ženska, partnerka, čarovnička in Mala Pomaranca. Prav tako sem svoj čas delala tudi za Narodno in univerzitetno knjižnico (NUK).

Kaj bi namesto konca porekla vsem ilustratorjem, ki stopajo na samostojno pot?
Naj vztrajajo na svoji poti in naj verjamejo vase in v svoj talent – sposobnosti. Ker samo, če verjameš vase, se navsezadnje uresničijo še tako nemogoče sanje!

foto: Rene Maurin
foto: Rene Maurin

Jana podarja majico, ki je vidna tik nad tekstom (Violently happy). Dvignite roke, če bi jo morebiti želeli. Spodaj sem vam servirala povezave, na katerih je mogoče naročiti ne le te izdelke, ampak še veliko drugega. Da bi pa gnjavila, da morate všečkat to in ono, pa ne želim. Sledite tistim rečem, ki jim želite sami, predvsem pa svojemu srcu.
Žrebanje jutri zvečer, tik preden gredo otroci v mižale!

mail: jana@janafak-art.com
http://fakdesign.blogspot.de/
FB – Jana Fak Iilustration
Instagram
Blog

18 komentarjev na prispevek “Velike ilustracije Male Pomaranče”

  1. Itak da jaz tudi 🙂 Ampak najbolj sem pa navdušena nad kozoroginjo, pa zgleda nam je to res vsem skupno, da ne nehamo verjeti vase in svoje srce, nikoooli! Take smo 🙂

  2. Obozujem potiskane majice, unikatna pa bi bila tista pika na i v mnozici deklet z istimi majcami,zato se pridruzujem borbi za unikatnost. 😉

  3. Morda potrebujem majcko, da me dvigne iz malodusja, ki me vcasih zajame, da mi nehote in nevede naredi barvno terapijo. Da bo majcka moja nova barvna ocala. Ker svet je vendarle lep. Roki gor. Moji, seveda. ❤?

  4. Svetovne majcke!:) Frida pa je itak zakon, zato tudi jaz drzim vse stiri gor, za majcko in za vse umetnike! 😉

  5. Hej, priznam da bo 3 mesece majcka se v omari, ker na nosecniski trebuh dvomim, da bo sla gor, ampak za poletno vozickanje pa bo skupaj z napisom idealna!

  6. Tudi moja roka kliče po čudoviti majčki..zamislite si, kakšna osvežitev in pozitivno sevanje na dami 50+..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI