foto: Doris Markač

Najbolj komot obleke, ki jih ne rabim likat in se širijo skupaj s potrebami mojega telesa so pletenine Tanje Uvera, na pomlad pa je začela snovati še športno linijo o kateri pravi:

»Private party« je prva kolekcija linije »JOY WITH Tanja Uvera« oblačil za šport in prosti čas. Ta nova linija je nastala v času karantene, pravzaprav je bila ideja v najinih glavah z Natašo Satler že dolgo prej. Sodelujeva že nekaj let. Nataša je pri vseh mojih dosedanjih kolekcijah natisnila narisane vzorce, iz katerih sem delala majice, obleke in modne dodatke.

Karantena čas je bil ravno pravšnji, da je na površje, skozi siceršnje vsakodnevnosti, spustil idejo, za nastanek te kolekcije. In kaj je bila ta ideja? Namreč v moji glavi nastanejo ideje takrat, ko meni, ali mojim prijateljem, znancem, strankam, nekaj manjka. Jaz zelo rada športam in se mi zdi, da večina tudi neprestano nekaj miga. Ali teče, hodi na fitnes, vadbe, kolesari… In zaradi tega se pogovarjamo tudi o športnih oblačilih. Kaj se fino nosi, kaj se da kupit, česa se ne da dobit. Mene predvsem moti, da je težko priti do dobrega dizajna športnih oblačil tako na hitro, v trgovini. Online je seveda vse dostopno, a tudi ni vsega za kupit, ker ne veš kaj dobiš. Kitajske robe je kolikor hočeš, predvsem tiste vprašljive kvalitete, te pa nočemo. Skratka, Nataša se ukvarja z izdelavo športnih oblačil, jaz pa z oblikovanjem. Združili sva moči in ustvarili znamko JOY WITH Tanja Uvera.

 

foto: Doris Markač

Idejo o kolekciji, ki bo vsebovala oblačila za naš prosti čas nosim v sebi že cel čas svojega ustvarjanja. Sedaj, v času karantene je pa dobila tudi svoje ime. »Private party«. Kako smo se zabavali v tem času? V razvlečeni trenirki in pač eni majici? Saj nas nihče ne vidi? In kako smo se počutili? Z narastkom in natur frizuro? Brez make-upa? Vse je v naših občutkih. Cel naš svet temelji na tem. Kako se mi počutimo. In oblačilo je tukaj ključnega pomena. Če izberemo prave materiale, prave kroje in barve, nas lahko dvignejo do zadovoljstva, nas spodbudijo k druženju ali k telovadbi. Si predstavljate razliko, da vas preseneti z obiskom prijatelj in mu odprete sveže urejeni ali pa v razvlečeni trenirki s petardo počesani? Ista situacija, samo stilska različica Ja, tako to vpliva na nas. In če se ne počutiš ravno ok v tisti trenirki, se tudi ne moreš sproščeno pogovarjati. Ja, vizualna bitja smo, to je dejstvo in vizualna podoba je po raziskavah ključnega pomena, kaj mi sporočamo okolici o sebi. Zato je treba tukaj kar pazit.

Uvau efekt sem doživela med karanteno, in takrat se mi je utrnila besedna zveza »Private party«. Hčerka je imela rojstni dan. Ker so bile vse gostilne zaprte in druženje zelo omejeno, smo praznovali doma. Celo dopoldne sem pospravljala, kuhala in pekla. Seveda v trenirki in s frizuro, ki ji zjutraj nisem namenila posebne pozornosti. Pred kosilom sem bila precej utrujena in sem si rekla:  zdaj pa Tanja v banjo, skopaj se, uredi se, obleci si obleko, nadišavi, namaži trepalnice. V pol ure sem bila nov človek. Sveža, kot bi celo dopoldne počivala. Predvidevam, da se je tako počutila Pepelka, ko ji je vila prinesla obleko za ples. In sem pomislila. Glej, sami domači smo, nikogar ne bi motilo, če bi bila v tisti trenirki in s petardo počesana, a se vseeno počutim 100x bolje tako urejena in običajno popoldne se je izoblikovalo v zabavno. Karantenska zabava. Zasebna zabava. Party. Private party. Kakšen efekt lahko dosežeš s takšno malo stilsko preobrazbo.

 

foto: Doris Markač

In sem si rekla. To bo letošnja kolekcija. V resnici je bilo tako, da je letos zaradi pandemije vse čudno kazalo in na koncu so odpovedali tudi Ljubljanski fashion week, kjer sicer predstavljam nove kolekcije. Pomladne kolekcije v znani različici zato nisem naredila. Izgledala bi smešno. Kolekcija koktail oblek namenjena zabavam, porokam, maturantskim plesom… ki jih ne bo. Pri ustvarjanju je tako. Ideja mora ven. In stvari nastajajo vedno v sozvočju s časom v katerem smo. V času karantene sem vsak dan dala prostor tudi vadbi. Jogo izvajam dve leti, pomaga mi da, se raztegnem in prediham. Februarja sem se vpisala na fitnes, a so ga čez en mesec zaprli. Zato sem, prvič v življenju, šla teči. Saj sicer tudi tečem, če se mi kam mudi, drugače ne. Se mi je zdelo odveč. Prenaporno. Ampak izgleda, da moraš imeti pravi tempo in se da pri tem celo uživati! In tek se mi je zelo priljubil. Je ni kave, ki bi te tako poživila, kot tek. Evo, to so trenutno moje tri športne ljubezni. Joga, fitnes, kamor štejem tudi skupinske vadbe in tek. Mater, kašen športnik sem, šele sedaj vidim, haha. In za te zvrsti sva z Natašo ustvarili prve kose te kolekcije. Tudi telesna vadba je zame zabava. Oblačila ko jih imaš za vadbo ti tudi dajo zagon, če se v njih dobro počutiš. V kolekciji bodo tudi casual T-shirti obleke, modni dodatki in kopalke. Jaaa!! Tudi kopalke. Letos so me stranke prav posebej, že dolgo ne, spraševale po kopalkah. In, ker sem jih že delala, en model je bil v pomladni kolekciji »Sumo’s garden«, sem se odločila, da bodo tudi v kolekciji »Private party«.

Kolekcija je kapsulna. Sestavili smo jo tako, da se kosi med seboj dopolnjujejo.

 

foto: Doris Markač

Tako gosto besedna je Tanja, ko ji novo kolekcija omeniš le z eno besedo. Že res, da sama na svojo vabo PilatesTerapija tečem s prvo bombažno majico, ki jo najdem v kopalnici in prastarimi legicami, vendar me je njena kolekcija popolnoma obnorela. Ker se mi majica ne lepi na telo in je na drugi strani vse narejeno v Sloveniji. Zato, ker ima dovolj širok pas in je spodnji del tako visok, da mi v (pre)kratki majici ni neprijetno, ker je zgornja majica prijetno široka in je komplet navsezadnje tako lep, da se bi lahko z njim sprehodil tudi po centru vsakega mesta.

Od 12. 10. pa vse do 18. 10., boste ob nakupu kompleta prejele brisačo, ob nakupu spodnjega dela pa trak za lase. K naročilu dopiši še #petraJOY.
Nagradna igra poteka na FB strani Zavoda 13, kjer podarjamo brisačo, na IG strani @greinerjevapetra pa lahko prejmeš športni trak za lase.

 

info:
Tanja Uvera SHOP
FB stran
IG

 

foto: Doris Markač

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI