foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Verjamem, da izgledam kot dušni fič firič, ki ga prihodnost ne zanima, spominjam na veseljaškega mladiča, ki ga skrbi le ta trenutek in da morda prikazujem podobo tiste osebe, ki zabetonirano (in pobožno) uživa le ta trenutek. No, to slednje se trudim. Z vsemi močmi. Veliko bolj kot za priporočljivo dejstvo, da bi bila uglajena in lepo vzgojena.
V mesečnih horoskopih se ne najdem. Včasih grem celo prebirati kakšno drugo znamenje, ker pomislim, da se je kdo nemara zmotil. Ampak to se primeri le pri dolgotrajnemu sedenju pri frizerki, ko enkrat za spremembo ne tečem z barvo na glavi kuhati kosila. Usedline moje kave nikoli ne prikažejo ničesar, kar bi me potem res čakalo za prvim vogalom. Nihče mi ni napovedal rojstvo prizadetega otroka, njej pa so več kot le enkrat, iz astrološke karte razbrali, da se bo poslovila kmalu. Ker je to pomenilo, že nekaj tednov, da ne rečem mesecev po rojstvu, po vseh letih rečem le, da ima prepih, ne le odprta vrata, kot to znajo povedati Jyotish mojstri. Upam, si celo napisati, da imajo njeni kozoroško trmasti rogovi tako moč, da si lahko svojo lastno usodo kreira kar sama. Po tem vzoru sem začela delovati še sama. Zato komaj začeto leto si veselo pripisujem.

Ljubezen: Je vodilo vseh naših življenj. Zato še sploh živimo, čeprav smo nenehno v sporih, si skačemo po živcih in na koncu v osami ne moremo živeti. Jaz sem to rezervirala za starost. Obljubim sebi. Skratka, obeta se mi turbolentno leto. Nič novega. Z družinsko terapevtko ali brez nje, bova drug drugemu pomagala le pri nadaljevanju učenja iz otroštva. Potem bova pristala skupaj na domači zofi in si rezervirala pomladni vikend na obali. Trst je zdaj že tradicija, skupaj z vinarjem tik pred vstopom v hotel in obisk vipavske nazaj. Preživela bova!

Finance: Če me bo kdaj imelo, da bi samo malo pojamrala, se bom spomnila skupnih začetkov. Kako sva bila dve leti brez avtomobila in televizije. Prvo hčerko sem prinesla iz porodnišnice dan kasneje, kot bi jo sicer, ker se barva sten še ni posušila in obisk patronažne sestre je grozil s socialno. No, tako sem vsaj mislila. Gradbeni material je bil na vsakem vogalu. Obilje se ne šteje s številom ničel na bančnem računu, temveč ga okušam z odlično hrano in mnogimi objemi ter poljubov. Po številu kromosomi smo pa več kot le bogati.

Zdravje: Začela bom veliko bolje skrbeti za svoj želodec. Nivo holesterola, ki ga vzpodbuja stres, bom znižala z redno meditacijo. No, na zofi bom pridno zaprla oči in zaspala kar pri filmu še pred deseto. Torej uro prej kot doslej. Moji otroci bodo še naprej pokali od zdravja. Sploh drugorojenka. Ona nima druge možnosti. Smeh vzdržuje odlično odpornost!

Retrogradni merkur name ne bo imel vpliva, ker me ni uničil niti Zofkin dodatni kromosom. Polni luni bom kazala jezik, prazni pa roge. PMS znaki bodo na mesečni ravni redni, kot doslej. Blažila jih bom le z nadaljevanjem psihoterapeje in redno vadbo ob ponedeljkih zvečer. Kričanje po stanovanju bom zamenjala s prepevanjem in občasno prekomerno zijanje v kozarec s smutiji, ki jih bom očitno osvojila šele, ko ne bodo več moderni.

Če povzamem napisano vam rečem sebi in tudi vam: Vi dajte le takt in življenje vam bo sledilo samo!

1 thought on “Vi dajte le takt in življenje vam bo sledilo samo”

  1. Upam, da si že v postelji. Ter da se zgodi vajin vikend in Trst. Vmes pa veliko sonce za lažje premagovanje ovir in podpora ter opora drug drugemu. Skupaj ste močnejši. S taktirko v roki ali brez nje.
    Včasih potrebujemo res le takt…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI