foto: osebni arhiv

Klavdija Grkman na področju prodaje različnih modnih znamk gotovo ni novinka, saj je v tem poslu že slabo desetletje. Odprtje trgovine Cardinallia  v starem mestnem jedru Maribora, je bil tako pričakovan korak, saj je kot pravi sama, na tak način povezala znanje s predhodnih področij v današnjo celoto. Uresničila je nov model pristopa k maloprodaji in prav gotovo ji tovrstne izkušnje pomagajo tudi pri svetovanju njenih kupcev, ki jih sreča v veleprodaji. Sama pravi, da zgodbe o uspehu nosijo za seboj tudi zgodbe o ‘neuspehu’, kar pa je njo glede na uspehe le še okrepilo.

 

Klavdija, ste Ihanka, ki živi v Murski Soboti. Kje se zares počutite doma?
Glede na to, da živim v Murski Soboti točno polovico svojega odraslega življenja, lahko rečem, da sem doma v Murski. To mesto meni ponuja vse, kar zame predstavlja kvaliteto življenja. Rada se vračam domov, rada pa tudi obiščem starše v Ihanu.

 

foto: Ela Šeruga

Ste lastnica podjetja, ki s prestižnimi znamkami zalaga večja trgovsko
 – modna središča, kot sta Nama, Modiana, Emporium in kar nekaj uspešnih privatnih butikov. Ste skozi ta del svojega posla ugotovili, kaj današnja urejena ženska potrebuje?
Da, lahko rečem, da sem. Ženske želimo biti urejene, posebne, ne preveč ‘vsiljivo’ vpadljive, a vseeno opažene v oblačilih, ki nam omogočajo lahkotno gibanje, sedenje in so preprosta za vzdrževanje.

 

foto: Ela Šeruga

Zadnjič sem od Ljubljančanke slišala, da je zanjo Maribor mesto duhov,
 vi pa ste prav tukaj odprli svojo prvo trgovino? Je to namenjeno ženskam, ki
 ne maramo središča Europark in se zadržujemo v centru? Za tiste, ki
 pogrešamo nakupe v starem mestnem jedru in želimo biti urejene tako, da bo 
vsakomur ob pogledu na nas zastal dih?
Zame staro mesto jedro nikoli ni tako delovalo. Res da, da ga do časa, ko moja hčerka ni začela študirati tu v Mariboru pred dvema letoma, nisem ravno najbolje poznala. Najina tedenska druženja sem namenila tudi raziskovanju starega mestnega jedra. Moje sanje so postale resničnost in vesela sem, da sem se tako odločila. Butik oz. koncept, ki ga razvijam skupaj s sodelavci, temelji na drugačnem pristopu do strank, žensk, ki prepoznajo dober kos oblačila in ki jim izkušnja nakupovanja, stiliranja, povezovanja, druženja pomeni nekaj več v življenju.

Spontano je nastal Club Cardinallia, druženje žensk, katere združuje ljubezen do oblačenja, stila, življenjskega veselja in katere se tudi med seboj poslovno povezujemo, sodelovanje s hišo vin Protner, specialistko za zaključevanje Metko Pal in povezovanje z revijo Moj Dom. Skratka idej je veliko; čas Korone nam je dal priložnost, da si naberemo novih moči, postavimo nove prioritete. Meseci pred nami bodo drugačni, ponujajo nam nove izzive, nove priložnosti, novo veselje. Veselimo se, da bomo 4. maja lahko znova odprli vrata naše trgovine; pogrešamo naše stranke, naša srečanja, klepete, oblačenje, stiliranje. Preseganje meja, ki smo si jih postavile v glavi; kaj nam paše in kaj ne, ko spoznamo nekaj novega o sebi. Kot velikokrat pravim, ko me kdo vpraša: ‘ Kako je?’ mu odgovorim: Veselo. Kar zame pomeni, da se vedno nekaj dogaja.

 

foto: Ela Šeruga

Kakšna je ženska, ki nosi oblačila, ki jih najdemo v Cardinallii – Joseph
 Ribkoff, nemških Olsen in Milestone ter italijansko Eliso Cavaletti?
Za to žensko lahko rečem, da ve kaj hoče oziroma je na poti do te ugotovitve. Ne želi izstopati, a si vseeno želi biti opažena in urejena. Kvaliteta oblačila, ki ga nosi ji veliko pomeni, ravno tudi dejstvo, da je v skupini izbranih žensk, ki si to oblačilo lahko tudi privošči. Nakupovanje in skrb zase ji predstavljata veliko veselje.

Na otvoritvi sem si kupila nogavice Falke. Končno lahko spletno 
nakupovanje zamenjam za pristni stik s prodajalkami. Kaj menite, kateremu
 kosu oblačila ženske namenjamo premalo pozornosti?
Prav gotovo so ene izmed teh kosov nogavice, ki naj bi bile kvalitete in služile kod podpora izgledu obleke, velikokrat tudi dodatek, ki poudari marsikatero oblačilo. In ja spodnje perilo. To lahko deluje tudi terapevtsko. Kadar imate slab dan, oblecite najlepše spodnje perilo in se uredite, potem pa ven med ljudi. Marsikdaj boste deležne ‘drugačnega’ pogleda. In mogoče je včasih to ravno zadosti, da vas opomni, da je življenje samo naš odziv na situacijo; ta pa je lahko pozitivna ali negativna. Stvar odločitve.

 

foto: Ela Šeruga

Ženske smo ob različnih vlogah (materinske, gospodnijske) premalo drzne v 
poslovnih vodah. Kako ste te preskočili sami in kakšen je morda nasvet vsem,
 ki nimajo prave podpore in vanje okolica celo dvomi, same pa bi želele napraviti nekaj,
 kar recimo še ni nihče.
Menim, da se vse začne pri človeku samem. Če si resnično poštena do sebe kaj si želiš, potem ni razloga, da tega ne bi dosegla. Potreben je plan, akcijski plan in strast. Za vsako zgodbo o uspehu je veliko zgodb o ‘neuspehu’, če ti uspe pri sebi sprejeti, da so to le lekcije, si na konju.
Če se le da, se ne obremenjujem s tem, da mi ne bi uspelo. Vedno poskušam najti načine, da bi mi. Veliko je uspešnih žensk v Sloveniji, na svetu; včasih je potrebno pogledati, kako so se one lotile zadev. In mnoge od njih z veseljem delijo svoje znanje.
Je pa tudi res, da je za vse v življenju ‘pravi čas’, naučiti se moramo počakati, se ne sekirati na zalogo in se potruditi po svojih najboljših močeh, vsak dan. In še to bi dodala, ne sme nas biti strah priznati, da nečesa ne vemo in da rabimo pomoč.
Verjamem, da lahko sleherna od nas uspe, le če si iskreno to želi, zaradi sebe. In zame je uspeh to, da počneš stvari, ki te osrečujejo z ljudmi, ki te dopolnjujejo in da si v miru sam s seboj.

 

 

S trgovino Cardinallia smo vam pripravili na nagradno igro, v kateri lahko prejmete bon v vrednosti 50  in se oblečete s kvalitetnimi oblačili tako, da boste urejene in opažene.
S klikom tukaj – klik skočite na FB stran Zavoda 13, kjer pod fotografijo dvignite le roko pred tem, pa pričnite slediti trgovini na FB strani – Cardinallia in/ali Instragramu – Cardinallia, da boste z vsemi novostmi vedno na tekočem.  Žrebam v nedeljo 26. aprila.

 

info:
http://www.cardinallia.si/

1 thought on “Vse se začne pri človeku samem”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI