foto: Bobo

Tradicija je prijetna. Koristi našim otrokom, posebnim družinam in vsem ostalim, ki postojijo pri nas. Park je idealen kraj, kjer posedemo odrasle tja, kjer so predavanja in koristijo vsem družina, otroke pa na tisto mesto, kjer se ob pravljicah ali lutkah počutijo prijetno.

Trata kar kliče po športu in če smo lansko leto z Marcosom Tavaresom igrali nogomet, je vhajajoča zvezda odbojke in domačin Rok Možič doprinesel sproščen odbojkaški veter. Poskusili smo. Se metali po tleh, da bi žogo vendarle rešili in poslušali zgodbo Primoža Petka, ki je zaradi zastrupitve eno nogo izgubil, športu pa se ni odrekel.
Ne pričakujemo, da bo kdo izmed naših malčkov po beli žogi posegel iz profesionalnih vzgibol, veseli pa bomo, da bodo osnove odbojke preprosto znali. Saj poznate tisto: “Nikoli ne veš, kdaj ti kakšno znanje pride prav!”

 

foto: Bobo

Če sta se babica Nastja in pediatrinja Tina dotaknili nosečnosti in prvih mesecih, je Maja Vrabl ponudila nekaj najosnovnejših nasvetov, kaj v domači lekarni preprosto mora biti. Lekarna Miklavž je tudi vsakoletni podpornik dogodka, kar nas iskreno veseli. Pediatrinja – teta Goga, se je preoblekla v pripovedovalko. Žalostno je, da hrvaške pravljičarke Ivane Brlić Mažuranić na naših tleh sploh ne poznamo. Skupaj s svojo družino je odigrala pravo pravcato igro in otroci se je niso mogli nagledati in naposlušati.

Veseli smo bili, da se je pri nas oglasil tudi predsednik države in nas pozdravil. Pa še župan mesta Maribor in direktor Narodnega doma, čigar gosti smo. Verjamemo, da se naše razigranosti in odprtosti vsaj malo nalezejo!

 

foto: Bobo

Pozabili nismo niti na glasbo. Belokrajnski dvojec 2B nam je razkril kje so rože, kakšni so najini koraki in kaj je tako kot morje samo. Radi podpiramo domače glasbenike, sploh v času, ko jim ukrepi niso naklonjeni.
Letos smo program strnili, si vmes pustili nekaj odmora, da smo lahko dihali. Na naš dan želimo uživati, spoznati nove prijatelje in se naučiti novih veščin. Želimo si, da se nas ljudje ne bi bali. Da bi pristopili k posebnim otrokom in jim ponudili roko.

Vzajemno sodelujemo z vsemi, ki so takrat v parku ob nas. Vzajemno povezujemo VSE otroke in družine in hvala zavarovalnica Vzajemna, da je skupaj z vami naš dan tako bogat.

Se vidimo prihodnje leto. Zadnjo soboto v avgustu!

 

foto: Bob0

 

Celotni album najdete na FB strani Zavoda 13 – klik.

 

 

1 thought on “Vzajemno skupaj”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI