12885835_10209427080933109_8718398632971847596_o
Never give up‘ odlično sovpada s ‘Srečno 13ico’ in če sem bežno slišala za projekt z dobrodelno noto, ko športne duše sedejo na kolo, vztrajajo do konca in izkupiček podarijo humanitarnim organizacijam, potem je bil skrajni čas, da sem spoznala mlado žensko Bebo Ščap. Ni le energična in optimizma polna mlada ženska, temveč športno naravnana in  obdarjena z izrednim čutom za pomoč potrebnim. Koordinatorka športno – humanitarnega društva Vztrajaj in ambasadorka hummla, nas je ob prihajajočem podvigu, ko bo vztrajala 30 ur na kolesu, izbrala za organizacijo, ki bo dobila pridobljena sredstva.
Ob ponujenem sem bila, priznam, presenečena in ganjena. Gotovo vam je znano, da naše otroke ne izpostavljam na način ubogih sirot, ki potrebujejo vaše sočutje. Sama želim, da jih sprejmete, nam pomagate ne zato, ker bi se vam smilili, temveč, ker ste prepoznali naš trud in delo. V tem letu imamo že nekaj zastavljenih želja, kot je posebna vadba za naše otroke in sorojence. Doslej vam je že znano, da vključujem celotno družino, ne le posebne otroke. Plavanje za tiste, ki to zmorejo in samo prijetno namakanje zanje, ki lahko v njej le lebdijo. Če nam je lani podvig na Triglav ostal le na papirju zavoljo administrativnih ovir in je kasneje to bilo omogočeno televizijskim kameram, smo letos prepričani, da bodo naši otroci stali (ali sedeli v svojih invalidskih vozičkih) na najvišji točki naše države. Očetom sem obljubila kratek oddih, kot sem na kratko počivanje peljala konec preteklega leta mame in  še naprej bom hodila med študente in dijake ter z njimi delili naše zgodbe. Zavedam se namreč, da bodo posebni otroci (hote ali kar je realno nehote) še naprej med nami, ampak zavest, da bo naslednja družina zaradi našega vztrajanja in optimizma ob prejemu posebnega otroka v lastno naročje lažje (za)dihala, me premika naprej.

Skupaj bomo na terasi Kavarne Astoria, od 13. aprila (12h)  pa vse do 14.april, ko se bo dogajanje ob 18 uri zaključilo.
Dogodek lahko spremljate na FB omrežju.
Vsi, ki pa se želite pri kolesarjenju tudi pridružiti in nas na tak način podpreti, si rezervirajte kolo na 040/886-064 ali pišite na beba@nevergiveup.si
Se vidimo opremljeni s srečno 13ico in vztrajnostjo, ki jo vsak od nas nosi globoko v sebi!

1 thought on “Vztrajaj, kjerkoli že si”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI