foto: Tibor Golob

V Sloveniji ne smeš živeti življenja, kot ga želiš. Živeti moraš tako, kot pričakujejo drugi. Če si tetoviran, ne smeš biti direktor; če pa si že direktor, si verjetno član hudodelne tolpe. Če si direktor, moraš življenje jemati z vso resnostjo; ne smeš se zabavati ali hoditi okrog v strganih kavbojkah in ne smeš hoditi na fitnes. Če že hodiš na fitnes, ne smeš imeti prevelikih mišic. In če že imaš mišice, se ne smeš fotografirati; če pa se že, pa tega ne smeš nikjer objaviti. Da o fotografijah, kjer pokažeš zadnjico ali ležiš gol ob drugem moškem, sploh ne razpravljam. Ker, če si direktor, pozabi na svobodno življenje; si ja direktor! WTF?

V Sloveniji moraš biti z žensko. Pa ni pomembno, če si srečen ali ne. Pomembno je, da si z osebo nasprotnega spola. Pa tudi, če ta oseba ni srečna. In če ni srečen nihče v zvezi, moraš vseeno ostati v tej zvezi, ker imaš otroke. Ni pomembno, če otroci trpijo (v nesrečni zvezi NI srečnih otrok); pomembno je, da si z žensko. Če imaš fanta, se z njim celo poročiš, pa si za odstrel. Analni seks je namreč zgolj v domeni gejev in prostitutk (ko žena ne da). Ne ogrožaš nikogar okrog sebe, srečen si, srečni so tvoji otroci. Ampak to ni pomembno. Pomembno je, da si peder. Pedre pa je treba ubit. WTF?

V Sloveniji ne smeš biti uspešen. Če ti v življenju uspe, moraš biti uspešen na skrivaj.  Če nisi uspešen na skrivaj, nisi sam zaslužen za svoj uspeh, ampak so ti do uspeha pomagali drugi. Če slučajno vmes propadeš, si kriv čisto sam. Takrat pomočnikov ni. V Sloveniji o svojem uspehu največ izveš od drugih Slovencev. Predvsem ti povedo, kako lahko je v tvojem poslu uspeti, ker si ali pri koritu ali pa imaš zveze. Pardon; ali podkupuješ ali kradeš. Uspeh je naš, neuspeh tvoj. Zato bodi v Sloveniji nihče. Ker, če si nihče, te nihče ne opazi in potem si avtomatsko pošten. WTF?

V Sloveniji si črna ovca, če potuješ po svetu. In če že potuješ po svetu, moraš potovati na skrivaj. Ker, če potuješ po svetu s svojimi otroki in v Slovenijo pošlješ pozdrave iz tujine, si deležen zgražanj. V Sloveniji je pač pomembno, da celo življenje ostaneš zapečkar. Širjenje obzorja in učenje o drugih kulturah namreč poneumlja. Svetovljani pa so najbolj nerazgledani ljudje. WTF?

V Sloveniji moraš, če želiš biti sprejet, živeti by the book. Biti moraš siv, biti moraš povprečen; biti moraš normalen. Ker spremembe na bolje so vedno generirali povprečni ljudje, ki živijo znotraj okvirjev. To so tisti, ki za svoje neuspehe vedno krivijo druge in so vsakemu nevoščljivi. In ti sivi Slovenci, ki ne sprejemejo nikogar, katerega življenje predstavlja deviacijo, so edini pomembni za napredek družbe. WTF?

Moje življenje je pisano in umetnik tega življenja sem samo jaz. Ponosen, da sem upornik. WTF!!!

 

 

Marko Podgornik

 

foto: Tibor Golob

 

 

 

 

 

 

3 komentarjev na prispevek “WTF”

  1. Še sreča, da pa vsi le ne sodimo v sivo povprečje in žarko žarimo ven iz sivine. Siva ni opazna, žareča pa in ponosna sem/smo na to.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI