foto: Doris Markač

Seveda si pred štirimi leti nisem mislila, da bomo tik pred pričetkom pomladi celotno Slovenijo povezali prav z rdečimi baloni. Prav tako se mi ni sanjalo, da bo rdeč balon simboliziral naše posebne otroke, vaše odprte roke zanje in barvite ljudi, ki se sakupaj znajdemo v Zavodu 13.
Spomniti vas moram, da je aktivnost ob Mednarodnem dnevu redkih boleznih predlagal Anžetov očka. Rdeč balon napolnjen s helijem sem nekaj mesecev pred tem zavezala Sofii na hlačni mavec in rdeča barva ne simbolizira nič drugega kot mestnato, s krvjo napolnjeno in utripajoče srce. Ljubezen, ki jo potrebuje vsak izmed nas. Sprejetost, za katero si upam trditi, da bi morala biti bolj pogosta in  upanje, ki nas vse skupaj poganja takrat, ko bi že zdavnaj puško vrgli v koruzo in si iz nje spekli kokice.
Doslej smo se sprehodili že v osmih različnih mestih, v tem letu pa sem nam je do sedaj pridužilo meni drago mestece Radlje, oddaljeno Trbovlje in Ajdovščina. Z veseljem sprejemam pobude od vas. Samo pošlji mail na naš naslov: info@zavod13.org
Kot veste iz preteklih let, pripeljite otroke, tudi take, ki kričijo, prijazne kužke, osivele tašče in dolgoletne prijatelje. Če se z nami še niste sprehodili in vas zanima kako pohod izgleda, pokukajte  ta video. Vzgojiteljica Mojca nam je ta teden že poslala 50 balonov in v visokem štartu trkam na vrata tistih, ki bi nam še lahko bili v pomoč.

Na tem mestu imam nenagradna vprašanja:
* Kje bi lahko naročila okolju prijazne balone, ki jih ob koncu sicer nesemo domov?
* Imamo znotraj meja podjetje, ki bi želelo biti na njih zapisano in bi nam v zameno močno pihnilo v jadra?
* Je kaj takšnega, kar bi radi predlagali, opomnili, spomnili, pa doslej še niste?

Bodite pripravljeni 3. marca ob 11 uri, na različnih lokacijah, ki jih bomo sproti objavljali na FB profilu Zavoda 13. V Mariboru se najdemo na Slovenski ulici. Pred bistrojem Arty se bomo okrepčali s čajem in kuhanim vinom ter priboljški, pred trgovino Avocado, pa bomo delili balone.

Lara že čaka na vas in vsi ostali otroci prav tako. Da jih primete za roke in se skupaj z njimi sprehodite po naših ulicah, kjer naj drugačnost izkopni kot lanski sneg.

foto. Doris Markač

2 komentarjev na prispevek “Z rdečim balonom na ulice”

  1. Pozdravljeni,sem mama 5 sonckov,enega zal ni z nami,vendar bi se tudi sama rada udelezila tega dogodka z mojim najmlajsim sinom ki je malce poseben,hcerko in zelooo prijazno psicko.Smo iz Vipave in bi se udelezili v Ajdovscini,lep in uspesen izpeljan projekt,Nataša

  2. Draga Petra, se veselim. Te svežine, ki preplavi mesta.
    Brskam za temi baloni…
    Okolju prijaznih še nisem našla… raziskujem dalje.
    In… mislim, da bi lahko pomagala pihnit. Dragi nežno prikimava. Reci, koliko kosov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI