foto: Matej Pušnik

Ko sem videla prve Uršine objave, da bo skočila v bolj aktivno evropsko politične vode, sem bila iskreno vesela. Ne le zato, ker je moja naslednica Slovenka leta, temveč iz dejstva, ker se s povezovanjem posameznikov in organizacijo za zaščito okolja ukvarja deset let.
Ona je tista, ki ve, kaj zmore množica ljudi, ki si združeni prizadevajo za isti cilj, kar pa ji daje pogum, da lahko doseže tudi zelo ambiciozne cilje na mednarodni ravni. Ta, ki spoštuje medsebojno različnost in  razumemo, da so veliki uspehi sestavljeni iz množice majhnih korakov.
Ni solo plesalka. K sodelovanju je povabila več skupin in posameznikov, saj moramo pri tako pomembnih vprašanjih preseči lastne interese in strniti svoje napore v skupno prizadevanje. Iz nujnosti po povezovanju je nastalo tudi ime liste – Povežimo se.
Je edina neodvisna kandidatna lista na letošnjih volitvah v Evropski parlament.  Nastop liste je omogočilo 3600 volivk in volivcev s svojimi podpisi podpore. Tega sem še posebej vesela! Pod imenom “Povežimo se” smo združeni številni posamezniki, manjše stranke, lokalne liste in aktivisti in nevladniki, različne nevladne organizacije in društva, ki smo trdno prepričani, da moramo pri ključnih vprašanjih preseči lastne interese in delovati za skupno dobro.
Ta  “Povežimo se” je apel vsakemu državljanu v Sloveniji in Evropi.
Državljani se ne zavedamo, kako veliko moč imamo, če se združimo. Poglejte naš pohod z navadnimi rdečimi baloni, ki je v petih letih postal mednarodni. Povežimo se v borbi proti praznim obljubam, lepim besedam, pokroviteljskemu kimanju politikov. Počistimo slabe zakone in stare prakse.
Povežimo se in zahtevajmo novo politiko do okolja, živali, ljudi.
Zahtevajmo preobrazbo politike. Korenito spremembo. Radikalen zasuk. To, kar meni osebno več kot sutreza in k čemur strmim tudi sama. Tako si skupaj s preostalimi želimo predramimo politiko iz spomladanskega spanca. Ste tudi vi siti slabih zakonov, uklanjanja lobijem, prelaganja odgovornosti? Čas je, da se povežemo v boju proti sprenevedanju.
Zahtevajmo zase in za generacije, ki nam sledijo, več.

Urša Zgojznik, kot nosilka liste si želi še bolj okrepiti glas za okolje in pravice ljudi in se tako odločila, da kandidira za poslanko na volitvah v Evropski parlament. In zakaj sem sama sprejela mesto na listi? Da ji lažje in s polnimi pljuči iz zadnjega mesta lahko piham v jadra!

foto: Matej Pušnik

 

 

1 thought on “Z Uršo Zgojznik povezani v Evropo”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI