Z vsem svojim bitjem le uživaj

Predolgo nisem prišla do nje. Nekako se ni izšlo. Ko pa sem naposled le parkirala svoje kolo pred trgovino, stopila vanjo, jo spoznala, si začela oblačiti njena oblačila, ki jih kreira sama, urna šivilja pa jih sešije, se tja vedno znova vrača. Nataly Coljnar ni le prof. nemškega jezika, je predvsem topla ženska, ki skozi svoje roke ustvarja oblačila pod imenom Barbarian Fashion, ki nas ne le ščitijo, ampak objemajo vse nas. Tam se svet ustavi in moda dobi svoj obraz.

Po osnovni izobrazbi si profesorica nemškega jezika. Kako si postala lastnica ene lepših trgovin z oblačili, ki jih oblikuješ sama in jih šiva tvoja ekipa?

Modo ustvarjam odkar pomnim – le nikoli nisem bila dovolj pogumna, da konjiček postane delo. Pravzaprav način življenja, ne delo. 

Kakšna je po tvoje Barbarian ženska? Če gledava samo navzven in kakšna je v sebi?

Barbarian ženska je urejena ženska, ki ima izoblikovan stil in ve kaj želi. Obožuje naravne materiale, casual look z malce glamurja in je rada tudi drzna ter zna izstopiti iz množice. Je samozavestna, praktična in ustvarjalna. Kombinira in se dobro počuti v tem kar počne in nosi.

Kateri kos oblačila je najlažje kombinirati in v katere je pametno vedno znova investirati?

Kos oblačila, ki ga najlažje kombiniramo težko določim. Morda jeans hlače. Zagotovo pa je to eden izmed bazičnih kosov, ki bi jih morala imeti vsaka izmed nas. Črn blazer, črne klasične hlače, oprijeto krilo do kolen, črna oblekca – „mala“ ali tista, ki nam najbolj ustreza, bela srajca in klasičen daljši plašč, morda v nude barvi. Ti kosi se podajo k vsemu in so večni.  K črnemu blazerju lahko dodamo  belo T-majico, jeans hlače in superge in smo super šik, drugič bomo izbrale zraven petke in belo srajčko ali čipkast top in smo urejene za večerjo ali dogodek.

Kako pomembno je, da sledimo svojih željam, sanjam. Da ne pozabimo na svoje strasti? V mislih imam dejstvo, da si se za ta korak odločila relativno pozno.

Uh, slediti svojim sanjam! Poklopiti se morajo čas, pogum in finance. Res sem bila pozna, verjetno sem ujela zadnji vlak, če ne sedaj, bi zagotovo poučevala do upokojitve. Oboževala sem biti učiteljica, delo z otroki, izzive, a hkrati sem ves čas vedela, da nekaj manjka. Šele sedaj živim polno. Kako naj povem – delo postane življenje. Z vsem svojim bitjem nekaj počneš, kjerkoli si in karkoli že delaš. In v tem neznansko uživaš.

Kaj bi si želela od žensk okrog sebe? Večje drznosti, malo več urejenosti? Kaj je tisto?

Ženske bi morale biti samozavestnejše in si resnično dovoliti malce več drznosti. Prav vsaka je lepa! Le znati mora povdariti svoje atribute in morda kaširati kakšno pomanjkljivost. Včasih lahko prav nekaj, kar nas moti, postane naš prepoznavni znak.

In še za konec, kaj bi svetovala vsaki mladi ženski?

Modni nasvet bi bil vsekakor investirati v bazične kose, morda kak designerski kos – rutka ali torbica kot dodatek in obvezno klasični salonar v nevtralni barvi in kul superge. Okrog teh kosov lahko zgradimo celoten stil, jih kombiniramo med seboj, dodajamo bodisi nakit, čipko, svilo.. Predvsem pa ostanimo zveste sebi. Ni treba vedno slediti trendu, bodimo pozorne na naravne materiale in izberimo kose, ki poskrbijo za samozavesten nastop in dobro počutje.

Ngradna igra za najbolj Valetinovo majico poteka na FB strani Zavoda 13. Skoči tja in vrči svojo sled. Žrebamo v soboto 18. februarja.

info:
https://www.barbarianfashion.com/
FB stran
Instagram

Shopping Cart
Scroll to Top