foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Vsi smo zabave želji ali tudi žejni. Kakor vzameš. Že v napovedniku v oddaji Dobro jutro (na 34 minuti tukaj), sva z Robijem napovedala zabavo. Sploh on, ki je predstavnik profesionalnih glasbenikov in igra na tolkalih medtem, ko vi uživate ob najljubši ariji ali dviga tempo stavka vašega najljubšega klavirskega koncerta. Poudaril je, da bomo imeli zabavo. Namreč, na koncertu sedimo, mi pa smo v sobotni noči brusili pete, plesali s tistimi na vozičku, se vključevali v vlakec in objemali.
To je noč, ko zaokrožimo delovanje zavoda, se zahvaljujemo mnogim in podarjamo veliko in raznobarvno. Na prvem mestu so naše družine. Ne gre za nekaj dramatično dragega, vendar je vsaka stvar obarvana s koristnostjo, kot presenečenje za družino, ki ima deklico z Downovim sindromom, da za eno uro, poletijo z letalom nad mestom. Zakaj prav oni? Ker sta se starša odrekla velikemu delu donacije, ki sem jo jaz pravično razdelila med otroke, da smo lahko drugemu fantku kupili večjo prikolico za kolo. Lana je bila več kot zadovoljna ‘samo’ s tabličnim računalnikom, kar se je na decembrskem obdarovanju videlo na kilometer in takšna dejanja ne gre spregledati.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Zahvaliti se je treba še mnogim drugim, zaradi katerih je zavod v tako odlični formi, kot je. Vsak prispeva na svoj način in naše družine je treba razvajati, starše razbremeniti in otroke razveseliti. Podčrtati tiste, ki se trudijo in s posebnimi otroki nimajo veliko. Dvigniti rokodelce, zaradi katerih je mogoče biti Vsemu kos, piti iz najboljše skodelice Polonapolona, imeti unikatno torbico Ninushual ali zaponko FinoFino in okrasni vzglavnik iz Lenn. Podarjati podarjeno v steklenicah, iz katerih privrši Burja ali po biodinamični metodi pridobljena kapljica Šuman. Lahko pa se steklenica spremeni tudi v Lepo Vido ali vino iz turistične kmetije Horvat.

Izgledalo je, kot bi nas gledali na vaški veselici, kjer se s svojimi prijatelji in družinami, brez krvne povezave, vrtimo v smehu polnem plesu.
Sleherno leto podarimo 2 oukvirjena Kosa in letos sta odletela v naročje neustrašne Bebe Ščap in vztrajnega zagovornika pomoči potrebnim, Borisa Krabonja. Vsak po svoje burita duhove in pomagata. Pravzaprav, vsi tekamo v isto smer, čeprav so naša bojišča nekoliko drugačna.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Pomoč je prispela ponovno od Stanke, pa Polonce, ki je še videla nisem in  nas so se spomnili iz tiskarne Florijančič. Da pa smo lahko vstopnice v večji meri razdelili in se nismo bali iz katerega rokava bomo plačali muzikalične glasbenika, nas je v celoti podprla Zavarovalnica Sava.
Pomislila sem, da je precej naših mama, z mano vred, bilo na nuhalni svetlini, kjer se posebneži niso videli. Kar pomeni, da se na nekatere medicinske preiskave ni moč zanesti. Če pa imaš morda nesrečo in je avto zavarovan, pa ti zavarovalnica Sava škodo povrne.
Namesto konca moram povedati, da bi bila brez moji ekspres tajnic, Jelke in Mojce izgubljena, tako pa je teklo vse kot po maslu.
Hvala tudi vam, ki nas podpirate od daleč. Verjeli ali ne. Vse to se še kako pozna!

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Vse preostale fotografske utrinke najdete na strani zavoda tukaj, kot tudi kratek videoposnoetek na temo Zvezde plešejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI