foto: Doris Markač

Pred mnogimi leti, ko sem bila še nadobudna študentka fizioterapije, so mi izpred Medicinske fakultete v Ljubljani ukradili kolo. Takoj za tem sem šla, seveda peš, k Frančiškanom. Pred kipom sv. Antona Padovanskega, zavetnika izgubljenih stvari, sem molila, da želim svoje izgubljeno kolo nazaj. Nič ni kazalo, da ga bom dobila. Spotoma sem se ustavila na Policiji in malodane zajokala.

Nekaj tednov kasneje je bilo takrat v naših koncih ob tekmovanju s kolesi organizirano tudi tekmovanje “Miss bike”. Zmagovalki so za nagrado obljubljali kolo. Prijavila sem se z namenom, da ga osvojim in pustim svojo študentsko denarnico nedotaknjeno. Vedela sem le eno: na kolesarskem tekmovanju moram zagotovo pokazati noge, zato sem dala nase obleko, ki sem jo zatlačila v hlače.
Že od študentskih let dalje si brez kolesa ne znam predstavljati svojega življenja. Kolo je moje prevozno sredstvo in rekreacija obenem. Z leti pa sem zagotovo postala bolj previdna. Zavarovala sem se z WIZ Kolesarjem – klikni tukaj. Zakaj? Ker mi ta polica krije nezgodno zavarovanje. Kdo pravi, da gospa Greiner ne more zdrsnit, padit, trčit … Omenjena je tudi invalidnost s progresijo z zavarovalno vsoto 13.000 EUR, na kateri ne pomisliš, dokler te ne ujame ali celo nezgodno smrt z zavarovalno vsoto 6.500 EUR. Zame, za katero zdaj že vsi veste, da sem včasih raztresena, je pomemben del zavarovanja tudi tisti, ki vključuje zavarovanje odgovornosti. To pomeni, da ti ta polica nudi zavarovalno zaščito pred odškodninskimi zahtevki, če s kolesom poškoduješ tretje osebe ali njihove strari, in jih te uveljavljajo proti tebi. Kritje velja do 20.000 EUR za posamezen zavarovalni primer in hkrati skupaj za vse zavarovalne primere, nastale v enem zavarovalnem letu (letni agregat).

Tisti večer, o kolesarskem tekmovanju govorim, sem se domov odpeljala z novim kolesom, kronana kot “Miss bike”. Danes se vozim naokoli z Julijo, ki so jo izdelali leta 1956. Razlika med Julijo in mano? Jaz sem zavarovana za le 19,90 € na leto, trinšestdesetletna Julija ni zavarovana. Se bom, če mi jo kdo ukrade, spet primorana prijaviti na kolesarsko tekmovanje in “Miss bike”? Danes bi si za tekmovanje zagotovo oblekla kopalke in tako bi bila brez zadrege, kam se lahko zatakne krilo na kolesu …

Kolesari previdno, po podatkih AVP se poškoduje 6,6 % kolesarjev in sama sem padla ravno pred objavo, zaradi predolgih dodatnih držalk na vrečki. Toliko o tem, ko mislimo, da nesreča počiva.

info WIZ:
https://kolesar.wiz.si/

1 thought on “Zavarovana kolesarka v rdečem”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI