foto: Mladinska knjiga

Ne vem, če se dobro zavedamo, da v mladih letih preživljamo več obdobij. Kot pravi Ingrid Divković, sta najpomebnejši obdobje igre in idealiziranja. V obeh uživamo, ne da bi se prav zavedali sveta okrog sebe, kar je v bistvu dobro, saj je namen obeh, da se igraš in idealiziraš. Za njim pride tisto, ki prinese s sabo bolečine in nepripadanja. Veliko nas je ob tem užaljenih, glasnih in vkipljivih. Zdi se nam, kot ta v ta svet preprosto ne spadamo.
Knjiga Zdaj živim je prepletena z ženskami in ko se pojavi moški lahko preberemo:

Res je bilo tako. Imela sem srečo, zlasti ker sem našla nekoga, ki srkrbi zame in ni hudoben in nasilen. Najsrečnejša sem, ker sem našla nekoga, ki me pusti na miru, kadarkoli želim. Pravzaprav sva oba strokovnjaka za puščanje pri miru. Naučila sva se, kako ujeti lastno samoto in jo ščititi pred drugim.

Roman ponuja zgodbo tistih, ki pristanejo brez staršev in drugih, ki želijo posvojiti. Oboji pa so obdani s plastmi strahov, lastnih zgodb in nepredajanj. Dotakne se ljubezni tudi takole:
Ko ženska začuti ljubezen – svojih ran ne zapira, temveč jih še bolj odpre. Kar je namreč Eno z njo, ne pozna nasprotij. Tisto Eno je ljubezen, ki je v ženski sami in v vsem zunaj, v njenih ranah in v njenih krilih. Ženksa se v ljubezni počuti enako kako prej, ji drugi govorijo, da se je spremenila. Zdi se ji, da tako ona kot druge ženske potrebujejo enako: košček neba, roko v roki in pridih ljubezni.

Ne želim vam več govoriti o knjigi, želim, da spoznate Ingrid. Prijetno, čedno, dribceno žensko. Želim, da jo slišite, ne le začutite skozi liste papirja. Pridite na njene pogovore. Podarjam vam tudi knjigo, ki jo bo podpisala posebej za vas v Mariboru. Kliknite tukaj, da skočite na FB stran Zavoda 13 in s komentarjem dvignite roko ali nogo. Žrebamo v torek zjutraj. Do takrat, pa bodite dobro!

Program:
Torek, 14. 5.: LJUBLJANA, ob 18.00: Ingrid Divković z Ulo Furlan v knjigarni Konzorcij
Sreda, 15. 5.: MARIBOR, ob 18.00, Ingrid Divković s Petro Greiner v Mestni knjigarni Maribor
Četrtek, 16. 5.: KOPER, ob 19.00, Ingrid Divković z Natašo Benčič v knjigarni Dom knjige

1 thought on “Zdaj živim”

  1. Hvala za povabilo.
    Upam, da ujamem delček energije, ki se izžareva, v torek.
    Sicer te pocukam za knjigo 😉
    Uživajte. Pomaham…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI