foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Kdor zahaja v restavracijo Rožmarin, je na Dolores gotovo že naletel. Morda ga je njena skrbna roka popeljala do želene mize, mu pripravila menije za večje obedovanje ali k mizi prinesla le naročeno pijačo, ker so bili natakarji resnično v gneči.
Ko jo zagledam jaz vem, da bo vse v najlepšem redu. Tudi takrat, ko ni vse po moje in se morda izcimi drugače, kot sem pričakovala, zapuščam njihove prostore pomirjena. Ona poskrbi, da sem zadovoljna, posluša takrat, ko me tarejo težave in me objame vedno, ko vstopam v njihove prostore.
Na njenem obrazu najdem nasmeh. Ob pripravi na koncert našega zavoda, ki je bil lani prvič v njihovi kleti in je bilo dogajanje takšno,  sem zaradi njene pomoči lažje dihala. Vse je teklo, kot po hladno stiskanem olju in nobene nervozne gneče pred pričetkom, nisem čutila v lastnem želodcu.

Dolores Rebernak je ženska, ki bi si jo želela sleherna restavracija. Takšna, ki potrebuje nekoga, ki na vratih pozdravi, pospremi do mize in da gostu občutek, da je pred njim kulinarično popotovanje, ki ga bo zaznamovalo. Prijateljica po vseh letih poznanstva, ki nikoli ne razmišlja, da so vrata zaprta, ampak vidi le ključavnico, ki jo je treba odkleniti. Ona je upanje takrat, ko se ti nad glavo zbirajo črni oblaki in mirni ocean, kot ves zasopel pridrviš z zlomljenim jadrom.

Ona daje restavraciji Rožmarin, kjer dela, tisto srčno in dodano noto, ki bi si jo želela vsaka ponudba obloženih miz in je preprosto neponovljiva!

Na koncertu Zavoda 13 se vidimo v kleti restavracije Rožmarin 13. maja, ob 21h. Podrobnosti o zabavi, ki bo trajala celo noč, bomo razkrili kmalu. Vi si le rezervirajte termin in pripravite plesno obutev. Nepozabna noč se skriva v garanciji trinajstice.

Podrobnosti koncerta Trinajstka.
Pridih lanskega koncerta najdete tukaj.

www.rozmarin.si

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI