foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Ko pomislim na galerijske slike, sem mi pred očmi pojavi obraz Lejle Festić – Britovšek. Desetletja jo srečujem na cesti, si z njo delim nekatere osebe, naju povezujejo dogodki, zadnje leto, pa v njeni optiki Bastija, sedeva skupaj, nazdraviva zdravju in majhnim radostim, predvsem pa sem si prav tam postali s korekcijskimi očali še kako všeč. Ona je tista, ki sleherno obrt spremeni v umetnost, tudi tako, ki na blizu ali daleč ne vidi a ob njej spregleda vsak.

Lejla, kako si sploh padla v vode slabovidnih oseb? In koliko je tukaj tvoj čut za estetiko dobil novi pomen?
Pravzaprav kar naenkrat. Hm. Morda na nek način ponovno začenjam uresničevati svoje neizživete sanje v segmentu mode, oblikovanja, kulture in estetike oblačenja. Očala so ob primarni funkciji dobrega vida, torej korekcijskega pripomočka, navsezadnje tudi modni dodatek. Izbiro ustreznega okvirja ali sončnih očal je treba sofisticirano poudariti na vsakem posamezniku, glede na obliko obraza, osebnost, njegov slog in karakter. Rada komuniciram z ljudmi, prisluhnem, lahko rečem, da je izbira ustreznega korekcijskega okvirja ali sončnih očal na nek način tudi del celostnega stylinga, tista pika na i, modni dodatek, ki ne sme izstopati, temveč le poudariti osebnost. Z našo prihodnjo razširjeno ponudbo, bo ta segment dobil še dodatni pomen, predvsem pa užitek.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Kaj resnično odlikuje odličnega optika? Je pri svetovanju kakšna stvar, na katero ne gre pozabiti in kakšen je zate zadovoljen človek, ki izstopa iz tvoje optike?
Mislim, da v prvi vrsti kakovostna storitev, ponudba, način komunikacije, predvsem v smislu čutnega, individualnega svetovanja pri izbiri.
Za stranko si je potrebno vzeti čas, da ji prisluhneš, svetuješ, glede na način življenja in delo, ki ga opravlja, da ima možnost izbirati med široko paleto kakovostnih, oblikovnih korekcijskih okvirjev, korekcijskih stekel, blagovnih znamk, prilagojeno za vsak okus in tudi žep.
Vesela sem, ko vidim, da so naše stranke zares zadovoljne, da se rade vračajo nasmejane. Navsezadnje, najboljša izbira za vsakega posameznika, je naša skupna odločitev. Takšna stranka je zadovoljna stranka. To je naše edino in najpomembnejše vodilo, potrditev da delamo dobro in motivacija za naprej.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Sama veš, da sem pri izbiri okvirjev nesproščena, ker si s korekcijskimi očali res nisem povšeči, zanima pa me, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri okvirjev in kje res ne smemo varčevati, da je izbira očal res prava?
Pri okvirjih je potrebno paziti predvsem na obliko, ki mora biti prilagojena obrazu vsakega posameznika. Kljub modnim trendom je obraz posameznika prvo merilo. Ne bi se smelo varčevati pri izbiri kakovostnih stekel, ki ponujajo zadostno zaščito oči pri opravljanju vsakdanjih obveznosti. Kot že zapisano, izbiro tako okvirjev kot vrste stekel, je treba prilagoditi načinu življenja in delu, ki ga opravljamo.
Izbira prvih korekcijskih očal je prava, ko ugotoviš, da ne vidiš več jasno. Ko se pojavijo dvomi, je najbolje obiskati specialista, ki zagotovo ne bo predpisal očal, če bo mnenja, da niso potrebna. Oči so ene same. Dober vid pomeni boljšo kakovost življenja. Če vzpostavimo zdrav odnos s svojimi očmi, nam bodo še dolga leta hvaležno služila in bomo lahko uživali v stvareh, ki jih imamo radi.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Kot lastnica galerije si v svojo optiko vnesla veliko teh umetniških elementov. Kakšne in kam vse skupaj še vodi?
Ljubezen do umetnosti me je prežemala od rojstva. Čut za dobro umetnost in ljubezen do le te mi je širokogrudno predal moj oče. Oboževala sem popotovanja z njim po najrazličnejših ateljejih velikih umetnikov in vzljubila delo zbiratelja, galerista. To je del mene, brez tega ne znam, ne morem, ne želim. Je spomin na mojega očeta. To sem jaz. Če zanikam to, zanikam sebe. Zato je ta del nujno prisoten v mojem življenju, kamorkoli grem. Prazne stene v našem malem salonu so najprej zapolnile slike in kakšen kotiček tudi plastika. Ponudba in koncept se sproti dopolnjujeta in lepo je, da je zmeraj nekaj novega, svežega. Enako je z našim salonom, ki je precej spremenil prvotno podobo. Nastaja počasi in z občutkom. Je del moje kreacije v katero dajem celotno sebe, svoje občutke, v katerih dozorevam in pri tem nadvse uživam.
Kako daleč vodi? Dokler morem slediti svojemu srcu je vse odprto. Poleg specialistične ambulante, ponudbe korekcijskih pripomočkov, modnih korekcijskih okvirjev in sončnih očal, se najdejo tudi umetniška dela, tudi miniaturna, podpisana z akademskimi imeni, zagotovo pa bodo v prihodnje našli svoje mesto tudi modni oblikovalski kosi oblačil in ostali dodatki.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Kako bo izgledala tvoja galerijska optika v nastajanju in česa vse se lahko nadejamo?
Rada imam presenečenja. Naj bo tudi tokrat. Želim pa, da bi naš salon ponujal veliko dobre volje, lepih druženj, povezovanj različnih segmentov in kakovostnih vsebin iz področja kulture in umetnosti. Navsezadnje, to življenje samo tudi je. Umetnost. Če nas prežema dobra energija in če se vmes znamo tudi kvalitetno podružiti, zmoremo prav vse.
Optika Bastija podarja ženska Gucci očala in moška Guess. Vi morate le odgovoriti na vprašanje, kako lahko kratko ali daljno vidnost spremeniš v prednost in lepotni dodatek? Ne pozabite dodati, katera očala želite, Lejla pa bo dva zmagovalca izbrala v sredo.

info:
(02) 250 21 30, Koroška c. 9, 2000 Maribor
FB stran
Instagram

očala

41 komentarjev na prispevek “Ženska, ki je optiko spremenila v galerijo”

 1. S tapravimi očali si lahko šik z vsako diagnozo. Navijam za viola očala, da bo poletje še bolj šikano.

 2. Tako, da s pravo izbiro okvirja poudaris posameznikove prednosti in njegovo pOSEBNOT 😊 Zelim vijolicna ocala in upam da dobim 😊🎀🍀🍀🍀

 3. V MB z viola ocali na sebi ne zgresis – “vijolcna je ljubezen vecna” 🙂 ,pa se nogometno tekmo v Ljudskem vrtu super vidis! 🙂

 4. Kratko oziroma daljnovidni smo v bistvu že v prednosti, kajti vsaka očala so na nek način že modni dodatek, ki pove marsikaj o osebnem slogu in značaju, torej, če izbereš prava očala, si v bistvu izbral en tak oseben modni dodatek. Menim, da je vsaka oseba z (dobro izbranimi) očali nekaj posebnega. Bi pa rjava očala povsem sodila v moj slog 😉

  1. Ja postanejo del tebe. Kvalitetnejše življenje in tudi lepše. Sin bi vriskal od veselja, saj si jih že dolgo želi,😊 Navijam za moška

 5. svojo vidnost z očali “okviriš” stilsko. vsak seveda primerno svojemu. rjava očala bi bila zelo blizu mojemu.

 6. Z okvirjem, katerega oblika je skladna s tvojim obrazom, ne moreš zgrešiti. Vijolična očaka bodo morda tista prava zame.

 7. Nima veze kakšno dioptrijo imaš,pomembno je,da najdeš prave okvirje,prava očala in si super!Viola bi bila zakon!

 8. kratko vidnost je za tegobe spregledat, daljno vidnost pa za doživeti lepe srečne trenutke <3 😉 , očala pa naj bodo predvsem za daljno vidnost <3 , kako je rekel volk Rdeči kapici: " da te bolje vidim!"

 9. Kratko ali daljno vidnost spremeniš v prednost z res dobrimi okvirji, odprtim duhom in srčnim nasmehom in to vsak dan :).

  Želim.si ženska očala.

 10. Zadnjič sem res odhitela od doma, ker sva s hčerko malenkost predolgo poležavali, vlaki ne počakajo in vrtcu je tudi lepo biti točen. In se gledam v ogledalo v dvigalu in nekaj ni bilo prav. V vsej naglici sem pozabila na očala, moj obraz se mi je zdel tuj in iskreno povedano – nič posebnega. Včasih se mi zdi, da so očala že del mene in moje osebnosti, kar malce tuja sem si zdela.

  Sicer si a ogledujem ženska očala. Imajo otroška tudi?

 11. Ze od majhnih nog sem morala nositi ocala… in nikakor mi niso bila v veselje, kaj sele kot modni dodatek…. kjub temu, da sem z mamo vcasih veckrat dolge ure izbirala okvirje, ki zal niso bili taksno kot sem zelela, saj sem bila glede na velikost in obliko omejena zaraadi visoke dioptrije. Zdaj ze leta nosim kontaktne lece, a sama lahko izbiram po svojih zeljah soncna ocala: taka za v sluzbo, za na plazo, za potep po mestu, za na kolo… vedno so ocala del celotne podobe- so moja sibka tocka 😊 In tale viola Guccijeva so waaaauuu lepa 😍

 12. Kratko- ali daljnovidnost spremeniš v prednost z očali,ki pašejo tvojemu stilu,obrazu,barvnemu tonu. Imela bi ženska očala 😎

 13. Kratko ali daljnovidnost spremenimo v prednost tako, da gledamo čez prave okvirje oz očala s srčnostjo in potrpežljivostjo. Tako je svet takoj lepši.
  Navijam za ženska očala.

 14. Čeprav sem mnenja, da moramo v življenju vedno gledati izven svojih okvirjev, vseeno izjema potrjuje pravilo – s pravimi okvirji in lečami očal lahko gledamo daleč in široko. No, pa tudi brez njih moramo tako gledati. 🙂
  Navijam za tista leva, ciklamna.

 15. Slabovidnost je prednost haha, saj si lahko omislis cudovit modni dodatek. – ocalaaaa 🙂 Taksna huda ocala 😉 za dragega , torej moske Guess

 16. Prednost vidim v tem, da oseba, ki nosi očala, se lahko izogne sklepu, da je ves svet obarvan le, če se zaveda očal samih. 🙂
  Imela bi pa ženska vijolična očala.

 17. Hm, kako očala spremeniti v modni dodatek. Ne nosim očal, moda pa me vedno zelooo zanima in odgovor je samo eden. Daj jih na nos takšni ženski kot je Petra Greiner in jih postavi na ogled z njeno rdečo šminko in spuščenimi lasmi,…popolen outfit. Se potegujem bodisi za moška, ta bi razveselila moža bodisi za ženska – ta bi bila moj sladkorček,…

 18. Ko jih kupim ..ker so mi všeč…se vprašam ali so kvalitetna😀😀…zato bi tote rozike lepe mene imele…z optike..juhu…barva pa zmaga…

 19. Jaz menim, da tako, da obiščeš optiko Bastija. 🙂 Res na nivoju ambient in odnos do strank. Izbira okvirjev je odlična, tako da so katerakoli očala iz Bastije prednost in modni dodatek.
  Sama bi se potegovala za ženska očala.

 20. Očala kot stilski modni dodatek so dobrodošla za nas, ki smo slabovidni 😉 Ko izbereš pravi okvir, ki je izkaz tvoje osebnosti, si pa zmagovalec! Potegujem se za ženska sončna očala. Hvala že vnaprej :* in lep dan zelim

 21. Prednost slabovidnosti je v tem, da se ostali čuti še bolj prebudijo. Pravilna izbira očal pa vsekakor povdari naš karakter…in to mi je všeč! To poletje mi ni ravno prizaneslo, saj sem si zlomila nogo in kmalu zatem še očala, bi bila vaša viola sončna očala pravšnja tolažba v teh sončnih dneh! Želim vam veliko delavno-kulturnih užitkov!!!

 22. Kaj pa vem, počutim se kot žabec, ki samo potrebuje pravi okvir. Potem bo vse drugače. Najbrž bom spregledal, tako kot je spregledala Esmeralda.

 23. Daljnovidnost, kratkovidnost. Vse se uredi s pravimi ocali. Imela bi zenska ocala. Lejla tebi pa se veliko tako z optiko kot galerijo, lp Bojana

 24. Nepozaben ambient, svetovalka s stilom, karizmo … kratkovidnost ali daljnovidnost nista težava. Ključo je v današnjem
  času biti Človek. ❤ Ženska očala bi.😉 Pomah z morja!

 25. Za kratko in daljnovidnost uporabimo očala skozi katera zunanji svet izgled bolj izostren, še pomembneje je da odpremo tretje oko in zlijeta se zunanji in notranji svet. 😉
  Izbiram ženska očal <3

 26. Bodimo realni, bi rekel moj sin, najbolje je, ko, če lahko vidimo jasno brez pripomočkov. Če pa si je treba pomagati z očali, naj bodo taka, da bo pogled čist in naša podoba skladna. Moška očala – bi bilo fajn. 🙂

  1. Bodimo realni, bi rekel moj sin, najbolje je, ko, če lahko vidimo jasno brez pripomočkov. Če pa si je treba pomagati z očali, naj bodo taka, da bo pogled čist in naša podoba skladna. Moška očala – bi bilo fajn. 🙂 Za nekoga, ki ga imam rada …

 27. s pravim modnim dodatkom spremniš nevidno v vidno…v vseh pogledih! 💗
  izbiro modela bi pa prepustila kar strokovnjakinji lejli😍

 28. s pravim modnim dodatkom spremeniš nevidno v vidno…v vseh pogledih! 💗
  izbiro modela bi pa prepustila kar strokovnjakinji lejli😍

  Odgovori

 29. Očala pri optiki Bastija so top modni dodatek. Strokovnjakinja Lejla je odlična svetovalka pri izbiri očal…sončnih ali korekcijskih.

 30. Vesela sem Vašega odziva in iskreno čestitam nagrajenkama.
  Aleksandra Kos Kirbis prejme sončna očala Gucci, da bo prebujala svoje čute in se malenkost tudi potolažila. Mija Lan pa bo s sončnimi očali Guess razveselila nekoga, ki ga ima rada. Iskrene čestitke. Nagrado lahko prevzamete pri nas v salonu.
  Vsi ostali, ki ste oddali svoje odgovore do srede, 19.7.2017 do 22h pa čakajo darilni boni, v vrednosti 25 eur.
  Lp,
  Lejla

 31. 😀 Moj mož bo teh očal zelo vesel. V avtu v predalčku so njegova sončna očala za vožnjo. Dobra očala za ta namen. Kadar vozim jaz, si jih vedno sposojam. To mu ni prav, vem, pa je prijazno tiho, samo kdaj me opomni, da je treba z očali lepo ravnati. Dober mož je … moja druga polovica. Ta druga očala mu bodo pristajala in bodo samo njegova in bo lep. Hvala za izbiro! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI