foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Bolj zaradi šale, kot zavoljo resnega namena sem se vdala in s Špelo organizirala dogodek skupaj z njeno, pravzaprav našo Grazio, na katerem smo odprodali kose, ki so nam prinesli ta vikend. Mame sem želela peljati v idilično hišo, ki jo imam rada tudi sama. Medtem, ko moje posebne mame in mene čaka Alma Vista, bi se rada iskreno zahvalila za te, ki ste kose podarili in tiste, ki ste jih kupile ter jih z veseljem nosite.
Velikokrat mi namreč očitajo, da sem premalo nežna, ko kličem, da zame niso ne dobrodelni koncerti, še manj akcije za to ali ono. Povem vam, da na dan, ko se mi je rodila Sofia, se zemlja ni nehala vrteti. Uporabniki družbenih omrežjih se niso zavili v trinajstico, ki je mene dušila in ko sem hodila po svetu brez avtomobila ob majhnem otroku, se promet prav tako ni ustavil. Zato verjamem, da ste vedno znova presenečeni, ko ostajam malce preveč (vsaj na videz) trdosrčna in me bolj, kot napadi na evropske prestolnice zlomi otrok, ki mu lahko pred lastnim pragom zrem v oči, sam pa nima prostora, kjer bi glavo položil. Ne morem se delati skromne, ko pa vem, da je moje trpljenje še preveč razžrlo moje pore in si danes v kolikor je le mogoče želim najboljše, predvsem pa najlepše, kot si lahko kdo misli. Če ne gre tako ali tako ostajam doma, to pa vam je pri meni še kako znano. Za moje srce so na prvem mestu ženske in matere, vse ostalo je drugotnega pomena. In samo ženske med sabo si lahko pomagamo do te mere, da se okrepimo, vrnemo vrednost ženstvenosti, dvignemo breme v kolikor je to potrebno in stopamo držeče se za roko naprej.
Majica Celin je s podarjeno majico povedala vse in ko sta skupaj z Majo Štamol stali na skupni odprodaji sem bila njune podpore v živo nepopisno vesela. Pomislila sem, da ni je nesreče v življenju ali trpljenja, ki ti ga druge sestrske roke ne bi zmogle olajšati. Vesela sem bila poslanih stvari, prav tako od barvite  danernice Zelolepo, pa broške Hane Karim, šala Nelizabete, kosov iz trgovine Marella... In seveda slehernega srca, ki nas je podprl z nakupom.
Vem, da ljudje na svetu nimajo kaj za jesti, da trpijo, nekateri živijo v pomanjkanju, ampak morate vedeti, da so naša materinska srca bila že zelo otrdela od vsemogočih preizkušenj, da si danes zaslužimo najbolje. Preostale stvari bomo podarili prijateljem iz VDC Polž, ki so tovrstnih daril še kako veseli.

Toplo vas pozdravljam in skupaj s sosrečnicami, ki niso več sotrpinke hitim v Brda!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI