foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Sedim za svojo majhno pisalno mizico v kotu skupne spalnice, na zadnjici imam precej stare in ozke hlače in z zgornjega dela telesa, mi visi nekoliko širša majice. Dela trebuščnega maščevja se ne da skriti. Bohoti se navzven, kot prva nosečnost izza lahkotne oblekice.
Z letno vadbo smo končale konec maja, vendar sem tam v začetku omenjenega meseca pričela uživati hladno pivo ob večerih, ker me ledena limonada ne odžeja. Da ima veliko peneče pivo več kalorij kot moj najljubši zeliščni čaj, mi je še kako jasno, vendar me to ne odvrne od dopustniško poletnega sloga življenja. Vesela sem oblekic s krojem na črko A, vrečastih majic in mirnega sprehajanja po stanovanju, ko razen preprostih kratkih hlač in modrca ne posedujem. Bila večkrat brez oblek, kot včasih, ampak se je stanovanje čez cesto po nekaj desetletjih napolnilo. Gospodar je občutljiv že takrat, ko povsem oblečena fotografiram na skupnem hodniku in beleži vse videno. Kaj bi šele bilo, če bi odvrgla poslednje krpice. Kriva bi lahko bila smrti nedolžnega človeka.
Doma slišim, da dobivam odebeljen klasično ženski del, ki sega od stegen vse do trebuha. Če vpraša kdo mene, se vije naprej v predel okrog lopatic, zaobjame nekoliko nižje področje pod pazduho in se lahko kaže nad prsi v primeru podpazdušnega topa ali obleke. Jasno mi je tudi, zakaj ženske v poletnih dneh, kljub vročini, nosijo rokave, ki segajo vsaj do komolcev, če ne do zapestja. Tam ne najdete več mišic, ki bi roki ponudili potrebno formo, temveč sveženj dodatkov, ki včasih lahko nadomesti celo pahljačo. Te pa je z vadbo mogoče celo uničiti.
Naprej mi odgovorite na vprašanje, ali res kupujete kos poletne opreme, ki sliši na ime kopalke, že takoj po Veliki noči? Ali pa se prodajalke le izgovarjajo, ko manjših številk pač konec junija ni več. Potem se zgodi celo, da držim v roki pravo številko, všečni model, modne barve – tu pretiravam – pa se ob pomerjanju čisto zavozlam. Kričim, da so košarice presenetljivo ozke, nato pa mi mlada pomoč pokaže, da želim oprsje prikrit s predelom, ki se položi okrog telesa in posledično kljub minimalni velikosti, prsi preprosto ne pokrijem. Bi pa vas na tem mestu prosila, da mi razložite, čemu dodajate tanke nogavice na kratke oblekice in svetleče sandale? Le zato, ker menite, da vaša koža ni brezhibna in se na spodnjem delu nog vidijo ostanki nerodnega britja?  Ali le iz razloga, ker menite, da se tako spodobi, saj to veleva tudi protokolarni kodeks oblačenja. Komu mar za tisto mini ranico, če pa vaša koža hrepeni po zraku? Kako to, da nepravilno vraščene nohte ali glivice ščitite pred soncem in pišem vetra? Lahko mi poskušate razložiti, da vas rado zebe, vendar pa želim vaše telo osvoboditi pred sponami zaprtih čevljev in do vratu zapetih oblek. Vsaj miselno. Morda za kakšno uro in še to le v zaprtem domačem hramu, če ne gre drugače. Saj s skrivanjem ne izgubite tistih nekaj dodatnih kil, ki vas ločujejo od srečnejšega življenja. To menda veste. Tudi okolica ni nič manj slepa za nepravilnosti, ki se razraščajo za sintetičnimi nogavicami, prav sredi kave, na 32 stopinjah Celzija. Pa komu mar zanje. Z dolgimi hlačami sredi tropske vročine lahko skrivate le neobrite noge, pa še to za nekaj ur in nič več.

Danes je petek in čas, da se tudi sama pripravim na dopustovanje. Večerno pivo bom izpustila, naredila nekaj pozabljenih vaj in v ponedeljek že računam, da bom svoje telo nastavila gozdnemu soncu. Tam me tegobe današnjega dne, ne bodo več pestile. Ob hladnem pivu, je človek sposoben pozabiti še na tako velike skrbi. Tudi na pivski trebuh.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Kolumna je bila objavljena v reviji Grazia.
Pripis: fotografiji sta informativnega značaja in sta bili posneti pred nastankom t. i. ‘pivskega trebuha’.

1 thought on “Ženske s pivskim trebuhom”

  1. Hihihi, si me nasmejala.
    Dobra si. Odlična.
    Piva ne pijem, si pa vsako poletje omislim kakšno razvado, poleg obstoječih…
    Letos je to ledena kava ali ‘Kaffee mit Sahne’
    Nekaj moramo imet;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI