foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Spomladanski vikend v dvoje je prišel na vrsto že tretje leto zapored, želja pa se je rodila takrat, ko sem za cenovno akcijo slišala v obdobju, ko si nisva mogla privoščiti ne le oddiha v dvoje, ampak tudi dopustovanja za celotno družino.
Pač ni bilo dovolj sredstev za obnovo stanovanja, ki se je ves čas prepletala z izdatki za kvalitetno prehrano in kratke oddihe hkrati. Seveda priznam, da raje hodim naokrog po svetu v kvalitetnih čevljih, kot se potikam v slabih hotelih. Raje več odštejem za obleko, kot pa za mesečni kredit za novi avto. In potem imamo pri nas doma, za slovenske razmere (pre)redko mešanico vsega, kar nas obkroža.
Sosedje v Italiji so po mojem okusu. Uživanje v jedači in pijači. Sedenje na soncu v kosu oblačila, ki ga potem drajsaš še desetletje in zamah z roko, ko govor nanese na prevozno sredstvo. Seveda sva se pred najboljši hotel na domači obali pripeljala z rjo ozaljšanim avtom, kot lani, ampak mene to prav nič ni spravilo v slabo voljo. Takoj, ko vstopim v hotel Kempinski, za seboj pustim vse tegobe tega sveta, razen gospodinje, ki je na domačem naslovu na slabem glasu. Omehčala se ni niti takrat, ko sva ob prijavi izvedela, da dobiva nagradni pogled na morje, ki ga sama nisem rezervirala in dodatnih nekaj kvadratov, da sva lahko zaplesala. Ob pregledu hladilnika, jo je razveselila le majhna steklenica zlate penine, ki sliši na ime brut in se muzala ob pravem šampanjcu. V tem hotelu se lahko mlada dekleta resnično naučijo, kaj za božjo voljo pomeni penina in kdaj na drugi strani smemo reči šampanjec. Namreč, mehurčkasta voda bi lahko užalila postavnega moškega iz francoske pokrajine Champagne.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Prostorna kopalnica gospodinji ni dala miru. Takoj po zajtrku naslednjega dne, je dvigovala brisače za noge, da hišna čistilka ne bi po nepotrebnem odnesla teh, ki lahko ostanejo v uporabi še dodatni dan. Kregala je moškega, da naj zapira pokrov wc-ja, kot to pridno počne doma in začela zlagati prinešena oblačila. Daj sprosti se, sem si govorila. Lezi na posteljo in si prižgi televizijo, sem prigovarjala. Ona pa je, kot, da bi bila doma, odprla oči še pred sedmo uro zjutraj in razmišljala, kaj počnejo otroci, ki so bili razporejeni med obema babicama.
Hoditi po domačem stanovanju v čevljih je privilegij in takoj po večerni obleki, ki sem si jo spakirala na vrh, sem nadela še črne salonarje. Spraševala sem se, kakšna tla pustijo gostje takrat, ko je zunaj dežuje? Bila negotova, ko sem se v celotni opravi gledala v ogledalo in v isti sapi skorajda skočila na posteljo. Bila bi neiskrena, če bi rekla, da mi ta privilegij ni še kako ustrezal.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Je pa ob gospodinji na drugi strani prišla na plano še najstnica, kot jo je oklical moj mož. Ta je fotografirala do onemoglosti. Skorajda na skrivaj slikala svojega spremljevalca, ki želi biti, kolikor je le mogoče, neviden. Nato začela prosjačiti njega, da naredi nekaj dodatnih posnetkov še on, ker za določene stvari, njene roke niso bile dovolj dolge.
Po vikendu v dvoje, ko vse omenjene like nisem znala pustiti doma, sem bila veliko bolj utrujena, kot pa takrat, ko sem preprosto doma brez dodatnih osebnih priteklin. Ugotavljam, da je posvečanje partnerju bolj naporno, in naprezanje, da bi ja bilo vse v najlepšem redu izčrpajoče. Pomoči dveh dodatnih parov rok gospodinje in najstnice, navkljub.

Kolumna je bila zapisala za revijo Grazia.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Če vas pot zanesel mimo hotela, stopite na njihovo teraso in si privoščite kozarec osvežilne pijače. Ob praznih želodčkih, pa sedite v restavracijo Sophia, kjer bodo v prihajajočih mesecih gostili menije Michellinovih zvezd. Tudi takrat, ko je ‘doma’ (le) hišni Chef Danijel Pause, se je vredno pripeljati in uživati v hrani, pa četudi morate zato narediti kak kilometer več. Sicer pa veste kaj pravim jaz: “Kdor veliko pretrpi, mora na veliko uživati.” in prav bivanje v hotelu Kempinski mi pomaga, da lahko še naprej tako pozitivno in z nasmeškom na ustnicah, prenašam Sofiin dodatni kromosom.

info točka:
www.kempinski.com/sl/istria/palace-portoroz/
IG stran
FB

kempinski

1 thought on “Življenje je za slabe hotele preprosto prekratko”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI