foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Vabim vas v krasno zlatarnico, kjer Simona Melanšek pod imenom 14k izdeluje nakit iz različnih barv zlata, ki jih  nadgrajuje z obdelavami, dodaja drage in okrasne kamne, biserno matico, bisere, korale, celo les in kavčuk. Kot pravi sama, je trenutno najaktualnejša  kombinacija belega in roza zlata, vendar je tudi srebro zelo voljna kovina, ki se z oksidiranjem in v kombinacijah z zlatom lepo izrazi pri večjih kosih nakita in dopušča več ustvarjalne svobode. Pestrost barv žlahtnih kovin in naravna lepota dragih kamnov omogočata harmonijo ideje z uporabno vrednostjo.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Sama si vsako jutro rada nadenem poročni prstan, ki je bil narejen prav v tej delavnici, kjer je včasih ustvarjala Diana, ki je bila Simonina mentorica. Tukaj je mož našel darilo za najino prvorojenko in kjer sem si sama kupila nekaj uhanov, ki bodo kljub modnim smernicam vedno aktualni. Tukaj kupujem še danes, čeprav je vse okrog mene usmerjeno k instant nakitu le za eno sezono. A se še spominjate, kako so včasih mame kupovale prve uhane svojim hčerkam prav v takih žlahtnih delavnicah?

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Tukaj se najdejo prav zares posebni kosi, saj Simona najde navdih v čudovitih cvetovih, metuljih, pticah in naravi nasploh. Vsak kos nakita je nova zgodba, največkrat nastaja sproti, postopoma, samo začeti je potrebno. Utrinki iz življenja puščajo sledi v mreži idej za vsak njen unikaten kos nakita.  Ročno izdelan nakit je drugačen, vrhunske kakovosti, individualističen in naredi vtis. Človek ne kupi  le kos nakita, ampak tudi idejo ter  čas ki  ga je posvetila in energijo, ki jo je vložena pri izdelavi. Prav  zato vsak kos nosi svoje sporočilo in je neponovljiv.
Prav Simona je prišla naproti izdelovanju Srečne 13ice. Zapestnice, ki spominja slehernika, da nosi lastno moč v svojem življenju.

Foto: Rene Gomolj
Foto: Rene Gomolj

Če si želite spodnji darilni bon, vas Simona sprašuje po sloganu za njene posebne kose nakita, ki so več kot le unikati. Vsak zase pripoveduje zgodbo. Prav tako pokukajte na njeno FB stran. Z nekaj sreče, bo bon vaš in lahko boste življenje ozaljšali s prav posebnim kosom nakita. Čas imate do petka (30.5.) do 12h.
Na kratko:
* slogan
* všečkana FB stran za spremljanje izdelkov

 

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

 

Info:
http://www.zlatarnica14k.si/

Slomškov trg 14, Maribor,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI