foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Srečna trinajstica se bliža koncu, kakšne so želje mamice treh otrok za štirinajstico?
Zdravi otroci so gotovo na prvem mestu, umirjen mož in posledično bom zadovoljna tudi sama. V prihajajočem letu želim le dokončati začete aktivnosti Zavoda 13 in nadaljevati tiste, ki se z idejami rojevajo.

Lahko kljub vsem obveznostim, skrbem… rečete, da ste srečni? Imate čas biti ženska?
Sem. Zato poskrbim sleherni dan. Že v porodnišnici v viharju novega spoznanja nepričakovanega otroka sem se zjutraj uredila in rdeče šminka je bila prav tako na mojih ustnicah. Sleherni dan sem si rekla, moram sprva poskrbeti zase, da bom močna še za svojo hčer. Tudi frizerko sem si naročila tja, a sva prostore potem zelo hitro zapustili. Ženska sem med svojimi otroki in me prav oni delajo tako žlahtno.

Kaj vam pomeni sprostitev? Vaš recept za lepše jutro (ali večer)?
Večer se zame začne 20. uri, ko vsi trije otroci lepo zaspijo. Takrat imam čas povsem zase (in moža). Največkrat pristanem na zofi, postorim kaj potrebnega na računalniku za Zavod 13 in dan končam z dobro knjigo. Te zame pomenijo pomembno predpripravo na spanec, ki je ključen. V postelji opravim redne meditativne rituale, ki mi omogočajo, da mi tegobe ne pridejo do živega. Pravzaprav se zvečer spravim z dnevom, ki sem ga preživela. Tja ne spadajo stvari, kot so ‘Morala bi’,ali ‘Zakaj nisem’. Zvečer sem lahko brez dodatnih vlog samo jaz.

Ste ob čudovitih treh otrocih in možu postali boljši človek? Si predstavljate drugačno življenje?
Vedno sem si želela tri otroke, a o dodatnem kromosomu nisem sanjala. Prepričana sem, da sem zaradi Sofie veliko bolj prizemljena, občutljivejša za sočloveka, čutnejša za vse, kar pravzaprav imama. To slednje podčrtam in ob koncu dneva ugotovim, da mi nič ne manjka. To mi pomaga ob stresnih in manj prijetnih situacijah. Drugačnega življenja zaradi vsega naštetega ne bi želela. Tukaj se res počutim domače.

Kdo je Petra Greiner, kaj ljubi in kaj jo najbolj ujezi? Pokažete tudi jezo brez zadržkov kot ljubezni?
Ljubim lepoto za oči in božanske okuse, ki se skrivajo v dobri hrani in žlahtni kapljici. Ujezita me človeška zloba in neiskrenost. To me lahko zelo potre in ob tem bikovsko in neizprosno pokažem roge.

Vedno ste tako damsko urejeni, samozavest in eleganca sta vaš nepogrešljiv modni dodatek. Imate to DNK, sta bili mama in babici takšni?
Ta dedni material je bil pridobljen z zakonom. Namreč, ko me je spoznal moj mož, me je nežno spodbujal, da sem prešla iz športne elegance, ki zanj sploh ne obstaja, v eleganco. Tudi rdeča šminka, brez katere ne grem iz hiše, je rezultat njegovih spodbujanj. Mamina je ženska neustrašna moč, pomešana s samozavestjo, ki sem ji sama dodala nonšalantno eleganco. Kot kaže je mešanica več kot uspešna.

Niso vse mame srečne – kaj bi jim položili na srce?
Sleherna mama naj bo najprej srečna ženska in tako bodo otroci imeli želeno mamo. Ne gre za to, da bi otroke zanemarjali, vendar moramo najprej poskrbeti zase, da se lahko tudi razdajam za svoje tri. Negovanje lastne duše in delo na sebi strmita k srčni mami, ki bi jo moral imeti vsak dom. Od nas je soodvisno blagostanje vse družine.

Intervju je bil objavljen decembra 2013 v reviji Grazia, kjer je v aktualni številki po treh letih objavljen novi pogovor.

1 thought on “Zvečer sem lahko samo jaz”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI